Каспер Рууд се класира за финала на заключителния Мастърс на

...
Каспер Рууд се класира за финала на заключителния Мастърс на
Коментари Харесай

Рууд се наложи над Рубльов и ще спори с Джокович за титлата в Торино

Каспер Рууд се класира за финала на заключителния Мастърс на осемте най-хубави, който се организира за втора поредна година в италианския град Торино. Във втория 1/2-финал от конкуренцията той надигра Андрей Рубльов с 6-2, 6-4 за един час и 10 минути игра и ще играе за първи път за купата от съревнованието в кариерата си .
Каспер Рууд.
След четири следващи гейма без пробив, норвежецът дочака своя момент в петия и първи направи пробив. Скандинавецът не спря до там и влезе в серия от четири следващи гейма в края на откриващата част, което му донесе и преднина в сетовете. Видимо измореният Рубльов, който даде всичко от себе си ден по-рано в мача със Стефанос Циципас, с цел да реализира поврат над гръка и да стигне до финалното каре, допускаше неточност след неточност, а Рууд не чакаше втора покана и дръпна на бърза ръка с 4-0 във втората част. Съперникът му въпреки всичко откри сили и понижи изоставането си до 4-5, само че не съумя да върне и втория пробив пасив и след безпроблемен десети гейм, норвежкият тенисист си подпечата билета за финала.

Рууд направи един ас повече от Рубльов, като загуби осем точки на първи сервис и едвам три на втори в целия мач. Разлика сред двамата при уинърите съвсем нямаше - 20 на 19 в интерес на скандинавеца, само че при непредизвиканите неточности руснакът завърши с съвсем два пъти повече - 17 на 9.

Рууд, повторен финалист от Големия шлем тази година на шампионатите в Париж и Ню Йорк, ще спори за дебютна купа от Финалите на ATP против Новак Джокович, който в другия полуфинал надделя американеца Тейлър Фриц в два тайбрек сета. Джокера се бори за шести трофей от шампионата, с което да изравни рекордьора Роджър Федерер. Сърбинът и Рууд имат три мача между тях, и трите извоювани от Ноле, в това число и един в Торино предходната година - тогава Джокович печели в два сета в срещата от груповата фаза. Последният им конфликт датира от по-рано през 2022 - сърбинът стигна до чист триумф в полуфиналите на Мастърса в Рим. Финалът в Торино стартира в 20:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР