Каспер Рууд изнесе почти перфектен мач на собствен сервис и

...
Каспер Рууд изнесе почти перфектен мач на собствен сервис и
Коментари Харесай

Каспер Рууд детронира Стефанос Циципас на полуфиналите в Лос Кабос

Каспер Рууд изнесе съвсем съвършен мач на личен сервис и детронира Стефанос Циципас на полуфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове в Лос Кабос (Мексико) с награден фонд 915 хиляди $. Поставеният под №4 норвежец отрази пет сетбола във втората част, печелейки с 6:4, 7:6(4).

Рууд не загуби разиграване на първи сервис в началния сет, завършвайки го с 14/14, само че Циципас откри темп в течение на мача. Норвежецът обаче игра устойчиво и от главната линия, което му оказа помощ да се измъкне от следващи сервис геймове в края на втората част с пасив 0/40 и 15/40.

" Беше оспорван мач като цяло, изключително във втория сет. Имах шанс, че измъкнах множеството основни разигравания, а в тайбрека играх доста добре. Щастлив съм от тази победа ", съобщи той в изявлението на корта.

Така Рууд се класира за 19-и път в кариерата си на край, като досега той има 10 трофеи. Миналогодишният първенец Циципас пък отстъпи в шести следващ мач против противник, намиращ се в топ 20 на международната класация.

На финала Рууд ще срещне Джордан Томпсън, който победи германеца Александър Зверев със 7:5, 4:6, 7:6(2). Австралиецът записа четири минипробива в тайбрека на последния сет и завоюва с втория мачбол след три часа и 42 минути игра.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР