Каспър Рууд започна силно на кортовете в Северна Америка и

...
Каспър Рууд започна силно на кортовете в Северна Америка и
Коментари Харесай

В 4-часов трилър: Рууд надви публиката и световния №34 за място на 1/8-финалите на US Open

Каспър Рууд стартира мощно на кортовете в Северна Америка и доближи полуфиналите на Мастърса в Монреал, само че не резервира високото си ниво и инкасира проваляне от колежанин на старта в Синсинати. Предвид сериозните неналичия при мъжете норвежецът влезе в схемата на Откритото състезание на Съединени американски щати като 5-ти подложен и загуби единствено един сет в първите си два дуела, с цел да се изправи през днешния ден против локалния любим Томи Пол и след доста драма, обрати, три тайбрека и " геврек " в решителната част, то Рууд изкова знаковата победа за 4 часа и 23 минути борба - 7:6(3) 6:7(5) 7:6(2) 5:7 6:0. Посредством триумфа си международният номер 7 ще дебютира в осминафиналите на US Open, където го чака " щастливият губещ " Корентен Муте.

Американецът започва дуела извънредно разочароващо, откакто първият му сервис отсъстваше, а против състезател като норвежеца това рядко би останало безнаказано и скандинавецът взе ранен пробив задатък. Постепенно домакинският представител се отърси от първичната вдървеност и излизанията му на мрежата зачестиха, от което той извлече нужните дивиденти, с цел да възвърне паритета при 4:4. Световният номер 7 след това доближи сетбол в последния вероятен миг, но той бе отразен и ни предстоеше да следим тайбрек, в който локалният любим пръв си завоюва минипробив, само че оттова нататък Рууд показва своето съществено израстване на ментално равнище, като беше безукорен в своебразните престрелки от главната линия, и справедливо се поздрави с триумф в откриващия сет.

Във втората част Пол стартира все по-добре да се усеща в ударите си, заради което уинърите от форхенд страната му се трупаха скоропостижно. Световният номер 34 доразви мощните си мигове на корта и си извоюва правото да поведе с пробив, но вместо да резервира високото си ниво, то той още веднъж стана неподвижен в дейностите си и норвежецът усети шанса си посредством рибрейк да навакса пасива си, а ние станахме очевидци на нов тайбрек. В дългия гейм двамата безкористно печелеха сервисите и вървяха ръка за ръка в резултата, до момента в който Рууд не се пречупи при задатък от 5:4 за Пол, правейки двойна неточност и минути по-късно равенството в обособените сетове още веднъж възцари на корта.

Европеецът изпитваше съществени компликации на начален удар в третата част и трябваше да избавя брейкболи при всяко от двете си дебютни подавания, само че се оправи и употребява това като ентусиазъм, с цел да осъществя пробив на нула - 3:2. Американецът под бурната поддръжка от трибуните отреагира уместно и чрез рибрейк възвърне паритета, с цел да забележим от негова страна едни от най-хубавите разигравания въобще в мача, които му донесоха правото да сервира за продобиване на сета. Всичко вървеше по проект за Пол, който поведе с 40:0 и разполагаше с три следващи сетбола, само че тъкмо в този миг душeвността му изневери и той инкасира поредност от четири поредни неточности, което незабавно беше осъдено от скандинавеца, предизвиквайки изиграването на 13-ти гейм. В тайбрека събитията изглеждаха предрешени още преди неговото начало, откакто домакинският представител изпадна в рецесия и за минути изпусна всичко, за което се бори толкоз време, до момента в който Рууд още веднъж сподели израстването си в кулминационните мигове на дуела и причисли частта към сметката си.

Разочарованието на международния номер 34 беше покрай това да се окаже пагубно за целия му дуел, откакто той по този начин и не намираше ударите си, до момента в който бърка постоянно, само че въпреки всичко се отърси от случилото се, отразявайки два брейкбола в дебютното си подаване за четвъртия сет. По този метод даде началото на превъзходството на сервиращите, която по всичко личеше, че ще води срещата към следващия тайбрек, но тъкмо тогава любимецът се сгромоляса гръмко и позволи немислими неточности, които въодушеви Пол да се бори и той в последния вероятен миг оползтвори шанса си за късен пробив, който изпрати конфликта в решителната му фаза.

Видимо сърдит от случилото се минути по-рано Рууд своебразно " опустоши " корта с към този момент изнемогващия американец, който играеше своя трети следващ 5-сетов мач и наблюдавахме шоуто на норвежеца, който безмилостно наблягаше класата си и реализираше попадения от всевъзможни позиции. Пол колкото и да опита да се бори, от двете страни на мрежата стояха състезатели от напълно друга класа и не измина доста време, преди Рууд да върже " геврек " на домакинския представител, триумфирайки с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР