Каспър Рууд все още се намира далеч от познатото ни

...
Каспър Рууд все още се намира далеч от познатото ни
Коментари Харесай

Мюнхен: Рууд срещна трудности, но осъществи блестящ обрат на старта!

Каспър Рууд към момента се намира надалеч от познатото ни равнище на клей, като неубедителните му резултати в Монте Карло и Барселона затвърждават всеобщото мнение. Норвежецът през тази седмица взима присъединяване на шампионата в Мюнхен, където цели да възвърне печелившото си показване върху землената настилка, а жребият му отреди на старта да срещне Алекс Молчан.

В хода на дуела станахме очевидци на трансформация в играта на международния номер 7, който след отблъскващ старт на мача прекатурна събитията на корта, с цел да стигне до крайния триумф с 3:6 6:4 6:4, пристигнал за 2 часа и 17 минути на корта. Във етапа на четвъртфиналите за Рууд следва да срещне подложен тенисист в лицето на Ботик Ван де Зандсхулп.

В първичните минути на мача норвежецът изпитваше големи проблеми на начален удар и позволи голям брой грешки, което разреши на международния номер 46 да открадне самодейността, като осъществя два пробива, с цел да излезе напред в резултата с 4:0 по-късно над четвърт час игра. Молчан позволи лек спад, само че не се поддаде на напрежението да е в лидерската позиция на корта и задържа подаванията си, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Рууд предприе рисковани дейности при започване на втората част и повиши доста експанзията в ударите си, което се оказа вярна тактика и той взе ранна преднина с пробив. Словакът последователно изгуби контрола в сервис геймовете си, като само мощната му воля го държеше в частта, отразявайки брейкболи. Световният номер 7 откри началния си удар, което му разреши да наложи своето движение, с цел да притъпи ритъма в играта на противника и справедливо стигна до равнене в общия резултат.

Молчан започва мощно в решителния сет, като на няколко пъти разполагаше с благоприятни условия за пробив, само че до подобен по този начин и не се стигна, с помощта на умелата отбрана от страна на именития си съперник. Норвежецът преодоля моментния спад и стартира да диктува протичащото се, с цел да си обезпечи опция за пробив в деветия гейм, която осъществя с мощен форхенд по правата. Рууд застана сервис за успеха в идните минути и се оправи безупречно, с цел да победи в 1/8-финалите по пътя към купата в Бавария.

Casper comes through
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР