Каспър Рууд се превърна в една от приятните изненади на

...
Каспър Рууд се превърна в една от приятните изненади на
Коментари Харесай

Рууд: Разочароващо е, когато загубиш всички тези финали; определено съм доволен от сезона

Каспър Рууд се трансформира в една от приятните изненади на тазгодишния тенис сезон, откакто нееднократно в кариерата си биваше упрекван, че се показва мощно само на съревнования от по-нисък сан в отсъствието на огромните имена в спорта. Норвежецът в хода на годината обаче изцяло опроверга това изказване с изявите си и въпреки трите му извоювани трофеи да са от категория АТР 250, то той се класира за финала на Мастърс 1000 шампионата в Маями, както и взе присъединяване в мачовете за трофеите от Ролан Гарос и US Open, само че остана надигран от Рафаел Надал в Париж и от Карлос Алкарас в двата случая на американска земя.

Несъмнено връхната точка в представянето му пристигна в Ню Йорк, когато скандинавецът можеше при възможен успех с изключение на с дебютно отличие от Големия шлем да се възкачи и на трона в международната класация, само че 19-годишният Карлитос го спря при последната крачка по пътя към величието. С тези си достижения международният номер 4 беше един от първите състезатели, които си резервираха място на Nitto ATP Finals в Торино, където преди година игра полуфинал в дебюта си на конкуренцията и през този сезон въпреки и да беше апетитен за новобранец, то той изуми всички с представянето си в италианския град и завоюва безапелационно Зелената група, в която попаднаха още Рафаел Надал, Феликс Оже-Алиасим и Тейлър Фриц.

В спор за място на финала двукратният " мейджър " вицешампион се изправи против Андрей Рубльов, който обезличи изцяло при следващата си отлична продукция в Торино и си подсигурява конфликт за купата против Новак Джокович. С това Рууд се класира за общо три от петте най-реномирани финала в АТР Тура за сезона, само че прекомерно огромният почит, който сподели по отношение на противника си, още веднъж му изигра неприятна смешка и той позволи лековати грешки в основните мигове на срещата, които не останаха безнаказани от Ноле и той подвигна 6-и трофей от надпреварата, изравнявайки в това отношение рекордьора Роджър Федерер. На конференцията си след борбата за оценката от АТР Финалите международният номер 4 приказва във връзка сполучливата си година в персонален проект, както и не скри разочарованието си от инкасираните провали във всички значими дуели, в които си оспорваше купите си с най-хубавите в света:

" В последна сметка е разочароващо, когато загубиш всички тези финали. Цялостно обаче в случай че ми бяхте предложили оферта на 1 януари тази година да завърша сезона като номер 3 в ранглистата и да диспутирам за всички тези трофеи, то несъмнено бих приел на момента, без да се възнамерявам. Чувствам, че към момента има в какво отношение да се усъвършенствам, което е прелестно и се веселя, че е по този начин. По мое мнение, несъмнено, играх страховит тенис през годината, само че имам вяра, че не доближих върховото си равнище или най-малко не съм посочил най-хубавото си лице до момента.

Определено съм доста удовлетворен от сезона. Този резултат за мен е може би един от най-изненадващите с това да завърша годината с край на бърз корав корт в зала, поради обстоятелството че изискванията не са ми обичаните за игра. Навярно обстановката с достигането ми до мача за купата на US Open беше аналогична, като там също не бях оптимист за сходен процес на събитията, заради което считам, че надминах себе си и своите персонални упования, като съм благополучен с това.

Мисля, че финалът, в който имах максимален късмет да си потегли като първенец, беше този на Откритото състезание на Съединени американски щати, когато с Карлос бяхме сет на сет и аз разполагах с точки за продобиване на третата част, само че за жалост, не съумях да ги оползотворя. Може би и загубата боли повече от тази на Ролан Гарос, откакто опциите ми за успех с трофея в Ню Йорк бяха надалеч по-големи. " - показа норвежецът за огромните борби, които води на корта през тази година.

" По всяка възможност от идващия сезон ползата на феновете към мен и представянето ми ще нарасне. Това е нещо, с което би трябвало да се науча да се оправям и да забележим до какво ще докара. Не играя тенис, тъй като желая медиите да пишат положителни вести по мой адрес или че съм спечелил нещо. Играя, тъй като обичам да се състезавам. Обичам да се пробвам да печеля. Това е нещото, върху което би трябвало да съм фокусиран. Каквото и да бъде написано за мен, то не би трябвало да бъде в главата ми. Просто ще се съсредоточа върху мачовете, които играя. " - разяснява Рууд за идния тенис сезон, който ще стартира след по-малко от два месеца.

Източник: TennisMajors

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР