Каспър Рууд продължава да показва защо в момента е един

...
Каспър Рууд продължава да показва защо в момента е един
Коментари Харесай

Край на серията: Рууд взе реванш от Циципас в Барселона и завоюва най-голямата титла в кариерата си!

Каспър Рууд продължава да демонстрира за какво сега е един от тенисистите, с които всички би трябвало да се преценяват на клей. След като доближи до финала на Монте Карло преди една седмица, губейки от Стефанос Циципас, през днешния ден някогашният номер 2 взе своя сладостен реванш над гърка във финала на ATP 500 надпреварата в Барселона, нанасяйки първо проваляне на гърка от началото на сезона на червени кортове - 7:5 6:3. Така норвежецът завоюва 11-та ATP купа, а триумфът му в испанския град е най-големият му подобен в кариерата му, защото предходните 10 пристигнаха от ATP 250 съревнования.

Циципас придвижи тениса си от финала в Монте Карло и в първия сет, като още в самото начало съумя да показва своето превъзходство над норвежеца. Това му разреши да поведе с пробив още в първия гейм и някогашният номер 3 ловко поддържаше преднината си и по всичко изглеждаше, че сетът ще отиде в неговата сметка. Шестият гейм обаче се оказа повратен миг, тъй като тъкмо тогава Рууд съумя да изравни резултата, демонстрирайки извънредно усъвършенствания си бекхенд и ловко напредване по корта. Нивото на игра на трикратния " мейджър " финалист се повишаваше с всяка минала минута, а гъркът изглеждаше напълно беззащитен и това разреши на скандинавеца да осъществя още един пробив в дванадесетия гейм, с цел да постави точка на разногласието в откриващия сет.

Силният тенис на някогашния номер 2 се придвижи и във втория сет. Още при 2:1 той още веднъж проби съперниковия сервис на нула, което му обезпечи нужното самочувствие от линията за начален удар. Рууд изглеждаше доста по-свеж от своя противник, който изигра доста тежки мачове в хода на седмицата

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР