Каспър Рууд през настоящата седмица на АТР 500 турнира в

...
Каспър Рууд през настоящата седмица на АТР 500 турнира в
Коментари Харесай

Вдъхновен за подвиг: Световният №125 спаси два мачбола и повали финалиста от US Open!

Каспър Рууд през актуалната седмица на АТР 500 шампионата в Акапулко се завърна в Тура след своето едномесечно неявяване, което беше подбудено от желанието му да довърши предсезонната си подготовка, трансформирала се в основополагаща за неубедителното му показване в Австралия на старта на сезона. Норвежецът откри присъединяване си в мексиканския град с изстрадан триумф над международния номер 342 Гидо Андреоци, като през днешния ден още веднъж разочароващо с играта си и многочислените си неточности, което беше чудесно експлоатирано от квалификанта Таро Даниел, който отстрани финалиста от Ролан Гарос и US Open след два избавени мачбола в близо 3-часова борба - 7:5 2:6 7:6(5). По този метод 125-ият на планетата се класира за четвъртфиналната фаза в надпреварата и ще срещне Алекс де Минор.

Скандинавецът имаше страховит старт на дуела, откакто пласира серия от печеливши форхенди и осъществя ранен пробив. Спечелил си преднина в резултата, Рууд позволи да изгуби централизация, което му коства прекалено много и японецът показва ослепително напредване по корта, с цел да навакса пасива си, като след това резервира самообладание и отрази два брейкбола пред любимеца. Световният номер 4 от своя страна продължи да инкасира лековато грешки в старанието си да е нападателен с длановия си удар, при което в даден миг грешките му взеха връх над него и значително той собственоръчно съобщи сервиса си в актива на Даниел, който се възползва от съмненията на двукратния финалист от Шлема и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част норвежецът усъвършенства доста качеството на своите отигравания, като все по-често излизаше в печелившата позиция след размените от дъното на корта и скоропостижно се поздрави с задатък от пробив. Оттам насетне Рууд съумя да откри цялостен надзор над протичащото се и дублира преимуществото си, с цел да изравни резултата в обособените сетове, изпращайки конфликта в заключителната му фаза.

В решителната трета част сервиращите господстваха на корта, като със забележително самочувствие си вземаха подаванията, с цел да бъдем отведени до последния гейм в срещата. Тогава квалификантът имаше нелеката задача да подава за оставането си в шампионата, като сбърка на два пъти наоколо до мрежата и даде на именития си съперник мачболи, но остана невъзмутим и ги избави, с което провокира изиграването на тайбрек. В него двамата вървяха точка за точка и никой не допускаше началният му удар да бъде подложен под въпрос, до момента в който скандинавецът засвидетелства желанието си неколкократно да поеме самодейността, само че ударите му непроменяемо попадаха отвън очертанията на корта и капитулирал пред грешките си, Рууд заби своя форхенд в мрежата при мачбол на международния номер 125, с цел да бъде узаконена първата победа над представител на топ 10 в кариерата на Даниел.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР