Каспър Рууд постигна първата си изобщо победа на Мастърса в

...
Каспър Рууд постигна първата си изобщо победа на Мастърса в
Коментари Харесай

Поредна наказателна акция за Рууд го изстреля към четвъртфиналите в Маями

Каспър Рууд реализира първата си въобще победа на Мастърса в Маями, когато в дебютния си мач надигра Хенри Лааксонен, а по-късно повтори същото и против Александър Бублик, с цел да откри място на осминафиналите. Днес 8-ят в света се поздрави с нов безапелационен триумф, откакто не остави шансове на Камерън Нори и ще играе на дебютен четвъртфинал във Флорида - 6:3 6:4, където чака спечелилия от срещата сред Александър Зверев и Танаси Кокинакис.

Рууд стартира по-уверено срещата и бе решителен в откриващите си геймове, до момента в който на напълно противоположния полюс се намираше неговият противник. Норвежецът създаваше главоболия на Нори с нападателните си дейности и бързо по-добрата игра от страна на международния номер 8 даде отражение върху резултата. Така Рууд се откъсна удобно напред с 4:1, а преднината му можеше да стане даже по-изразителна само че Нори показва наличие на духа и не разреши това да се случи. В последна сметка обаче скандинавецът не се отпусна нито за момент в остатъка от частта и скоро откри сметката си в общия резултат.

Доминацията на по-високо ранкирания играч се придвижи и след подновяването на играта, когато Рууд бързо съумя да подчини съперника си с ранен пробив, повеждайки с 2:1. Шестият в схемата надделяваше във всяко едно разиграване с британеца и решително се придвижваше напред към триумфа, а той изглеждаше още по-близо, когато Рууд осъществя втори пробив и си обезпечи опцията да сервира за мача при 5:2. Нори обаче сподели проблясъци в края и понижи изоставането си, само че последната дума бе за най-хубавия норвежки състезател, който продължава към етапа на четвъртфиналите.

Mister Reliable
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР