Каспър Рууд навярно възвърна най-добрата си форма и е готов

...
Каспър Рууд навярно възвърна най-добрата си форма и е готов
Коментари Харесай

Вторият поставен е аут: Вдъхновен Рууд преодоля Зверев и болката и е 1/2-финалист в Маями!

Каспър Рууд вероятно възвърна най-хубавата си форма и е подготвен за нови триумфи, откакто на два пъти от началото на годината страдаше от травми, които му попречиха да се показва пълноценно в своите мачове. Норвежецът през тази седмица взима присъединяване на Мастърс 1000 шампионата в Маями и показва познатото ни високо равнище в играта си, като изцяло справедливо доближи етапа на четвъртфиналите, където го очакваше конфликт с някогашен финалист от конкуренцията, в лицето на Александър Зверев. Германецът от своя страна не оправдава огромните упования, които му биваха възлагани за старта на новия сезон след сполучливия завършек на миналогодишния, като представянето му бива на приливи и отливи, а най-запомняща остава злополучната обстановка на шампионата в Акапулко.

Световният номер 8 пое самодейността рано в дуела, което му разреши да дефинира темпото на игра и с добра вариативност от в ударите си съумяваше да поддържа надзор над протичащото се. Рууд даваше всичко от себе си в хода на всяко разиграване и в даден миг изпита остра болежка, като бе извикан физиотерапевт на корта, само че кадарът на,,Академия Надал " се завърна още по-силен и победи след 6:3 1:6 6:3, записвайки рекорден триумф по отношение на ранкинга на своя съперник. В полуфиналите на шампионата в,,Магичния град " за международния номер 8 следва да се изправи против Франсиско Серундоло, който изживява същинска приказка на кортовете във Флорида.

Рууд започва стремително дуела, откакто оказа сериозен напън върху привидно неуверения сервис на германеца и с отлична акция в офанзива си обезпечи ранен пробив задатък. Норвежецът безспирно покачваше равнището си в моментите на лично подаване и след едвам една изгубена точка на първи сервис разумно записа откриващия сет на сметката си.

Зверев изглеждаше опрян до стената в гейма даващ началото на втората част, като му се наложи да отразява брейкболи на няколко пъти, само че с помощта на мощни сервиси се оправи чудесно. По всичко проличава, че след този миг златният медалист от Токио закупи нужната доза убеденост и стартира да натрупа пунктове в актива си. Скоро по-късно неразположение от физическо естество при норвежеца постави завършек на всякаква конспирация в сета и Зверев изравни резултата в обособените елементи.

В паузата сред сетовете международният номер 8 опря до услугите на физиотерапевт, който в профил болката му в левия крайник, с цел да може да бъде конкурентоспособен в решителната част. Рууд се представяше на върха на опциите си и с добра атака от мощни форхенди си завоюва ранен пробив. Настроението в играта на норвежеца се движеше във възходяща линия, което изиска най-хубавото на което е кадърен международният номер 4, само че той не съумя да предложи нещо друго от нерешителни дейности, които бяха добре пристигнали за представителя на,,Академия Надал ". Рууд един път набрал инерция, не можеше да бъде спрян, като минути по-късно доближи мачбол и го осъществя с ас, с цел да доближи дебютен Мастърс полуфинал на твърди кортове.

Winners find a way
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР