Каспър Рууд изрази изненада от това, че първия му финал

...
Каспър Рууд изрази изненада от това, че първия му финал
Коментари Харесай

Рууд: Не очаквах първият ми Мастърс финал да е в Маями


Каспър Рууд изрази изненада от това, че първия му край на равнище ATP 1000 ще бъде в шампионат на хард. Норвежецът доближи до мача за купата на шампионата в Маями след двусетов триумф над сензацията Франсиско Серундоло. Това достижение изненада мнозина, защото до този миг в кариерата си Рууд се показва най-силно на клей. Той е спечелил седем ATP трофеи, като шест от тях са от шампионати на алено.

„Това, което най-вече ми оказа помощ в мача против Франсиско, бе по-големият опит, защото и преди бях достигал до полуфинал на Мастърс. В началото ми лиши известно време да намеря ритъма си, само че по-късно съумях да взема самодейността и да извърша тактическия проект, който бях изготвил преди дуела. Това може да изненада много хора, само че изискванията в Маями доста ми харесват. Кортът е доста по-бавен от останалите хард кортове, което е добре за моя жанр на игра, само че все пак не чаках, че първият ми Мастърс край ще бъде тъкмо тук“ – разяснява международният №8 на конференцията след дуела.

„Сериозната мотивация да подобря играта си на хард пристигна на миналогодишния Australian Open, когато се класирах на осминафинал. Преди това също играех обичайно на тази настилка, само че постигнатото в Мелбърн ми сподели, че мога да развия играта си до друго равнище и да се съревновавам с най-хубавите още по-често. Впоследствие стигнах до четвъртфиналите на няколко огромни шампионата на хард и това ми даде още повече убеденост. Разбира се, голяма заслуга за това има и представянето ми на Финалите в Торино, където играх полуфинал. Сега всякога, когато изляза на хард корт, го върша с убеждението, че съм кадърен да играя добре“ – добави норвежецът.

Рууд показа, че една от главните аргументи да се усеща добре във Флорида е фактът, че е прекарвал доста време там като дете. Неговите баба и дядо живеят в Тампа и това му е давало опция постоянно да пътува до Съединени американски щати, с цел да взе участие в накои от най-големите шампионати.

„С родителите ми идвахме през ноември, с цел да играя в „Еди Хер“ и „Ориндж Боул“, след което оставахме за коледните празници. Не се справях изключително добре в тези шампионати, само че районът и ситуацията в действителност ми харесваха много“.

На въпроса за какво съгласно него н получава медийното внимание, на което се радват неговите връстници Даниил Медведев, Александър Зверев и Стефанос Циципас, 23-годишният скандинавец отговори “ Очевидно е, че досега и тримата са постигнали повече триумфи от мен. Мисля, че те ще са водещите фигури в мъжкия тенис през идващите 10-15 години. Стремежът ми е да съм на тяхното равнище от чисто спортна позиция. За мен не е толкоз значимо дали хората приказват за мен или не. Вероятно една от аргументите да не съм толкоз известен, колкото тях, е фактът, че пристигам от дребна страна, която няма изключително огромни обичаи в тениса. Сигурен съм обаче, че в случай че продължа да протоколирам мощни резултати в огромните шампионати, това скоро ще се промени“.

В утрешния край на „Hard Rock Stadium“ Рууд ще се изправи против испанския феномен Карлос Алкарас, който детронира миналогодишния първенец Хуберт Хуркач.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР