Каспър Рууд имаше ужасяващо начало на клей сезона, предвид сериозните

...
Каспър Рууд имаше ужасяващо начало на клей сезона, предвид сериозните
Коментари Харесай

Рууд спечели скандинавския сблъсък с Руне и ще дебютира на 1/2-финал в Шлема!

Каспър Рууд имаше ужасяващо начало на клей сезона, поради сериозните упования към него, само че в последните седмици доста усъвършенства представянето си, като доближи полуфинал в Рим и завоюва купата в Женева в навечерието на втория,,мейджър " шампионат за годината. Норвежецът сподели неколкократно несигурност в мачовете си на Ролан Гарос досега, само че с помощта на характера си и безпогрешната игра във значимите моменти откри пътя към дебютен четвъртфинал в конкуренциите от Големия Шлем, където за място в топ 4 на шампионата срещна сензацията Холгер Руне, който в предишния кръг в профил вицешампиона Стефанос Циципас.

Двубоят, който представляваше скандинавско дерби, се развиваше на ужасно бързи темпове, като многоходовите комбинации отсъстваха през по-голямата част от времето. Възпитаникът на,,Академия Надал " имаше ослепителен старт на мача и разполагаше със сет и пробив задатък, но инкасира непълен поврат, от който съумя да се завърне по най-хубавия метод, посредством за следващ път в шампионата на хъса си за победа и положителния тактически проект, с цел да победи след 6:1 4:6 7:6(2) 6:3, за 3 часа и 14 минути на корта. В опит да доближи дебютен край от Големия Шлем пред международният номер 8 стои последното затруднение в лицето на,,мейджър " първенеца Марин Чилич.

Норвежецът започва с елементарен първи гейм на начален удар и след това оказа сериозен напън върху сервиса на по-младия си съперник, като го движеше ловко по корта, с цел да си освободи пространство за офанзива и с прословут уинър от форхенд по правата оползотвори разкрилата му се опция за пробив, като поведе с 3:0. Наложената доминация от осмия подложен закупи нови граници в идните минути, откакто той изнесе нов безукорен гейм на ретур и удвои преимуществото си, до момента в който младежът нямаше отговор против комбинациите на именития си противник. Рууд продължи да поддържа все по този начин висока успеваемост в своите подавания и изцяло несмущаван осъществя сетбола си посредством неточност от ракетата на датчанина, записвайки откриващия сет на сметката си.

Световният номер 8 нямаше никакво желание да стопира започнатото, като още в ранните минути на втората част на няколко пъти обезкуражи Руне и се поздрави с пробив, откакто го хвана неопитен наоколо до мрежата. В опит да затвърди извоюваната си преднина норвежецът позволи безумен брой грешки и бе извърнат от 40:0, с цел да забележим рибрейк, с което и възобновяване на паритета. Тийнейджърът последователно със завръщането си в резултата взе самодейността на своя страна и с помощта на невероятните си къси топки оставяше представителя на топ 10 в безпомощна позиция, с цел да може в последния миг от сета след непогрешим гейм на ретур да осъществя съдбоносен пробив, с който изравни в съотношението на извоюваните елементи в мача.

В началния гейм от третия сет датчанинът позволи лек спад в равнището си, като бе изправен пред угрозата да бъде продънен, само че безпроблемно предотврати заплахата и даде старт на превъзходството на подавачите. Рууд не подхващаше никакви рисковани дейности, като целеше да усъвършенства играта си и дочака своя златен късмет във втората половина от частта, когато реализира своебразен поврат при сервис на по-младия си сътрудник, с цел да го пробие след ослепителен ретур. Световният номер 40 резервира забележително самообладание в идните минути и не се повлия от отрицателните страсти, което му разреши незабавно да осъществя рибрейк и равенството възцари на корта при сет на сет и по 4 в третия. В оставащите минути до края на сета единственият по-интересен късмет се откри пред норвежеца, който разполагаше с брейкбол, само че го пропиля, с цел да станем очевидци на законосъобразен тайбрек. В дългия гейм младежът пръв позволи неточност, при опит за обичаната си къса топка, която му изигра неприятна смешка, откакто Рууд не му отпусна нито пункт, печелейки пет поредни точки, с цел да си върне преднината в общия резултат.

Датчанинът, по сходство на всички сетове досега, по този начин и при започване на четвъртия бе изправен пред опасността да инкасира брейк, само че с помощта на отлични сервиси се оправи с неподходящата обстановка. Впоследствие завладяващите мигове изчезнаха за относително дълъг интервал от време, преди в осмия гейм по-високоранкираният играч да си обезпечи голям брой благоприятни условия за пробив, до който в последна сметка съумя да стигне след следващата непредизвикана неточност на 19-годишния тенисист. Рууд застанал на сервис за мача бе хладнокръвен и оползотвори втория си мачбол по най-драматичния метод със съдийско решение за топка на линията, като се класира на дебютен полуфинал в Шлема, освен това на обичания си клей.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР