Каспър Рууд има репутацията на един от най-добрите играчи на

...
Каспър Рууд има репутацията на един от най-добрите играчи на
Коментари Харесай

Рууд повали 2-кратен шампион през сезона и ще изпревари Григор в ранглистата

Каспър Рууд има репутацията на един от най-хубавите играчи на клей, а оптималните му резултати на червени кортове и през тази година удостоверява формата му. Днес той трябваше да срещне един от криптонитите си в Тура, в лицето на Уго Юмбер, който е побеждавал някогашния номер 2 три пъти в техните четири срещи. Днес уменията на скандинавеца на клей му помогнаха да преодолее това мъчно затруднение и с резултат 6:3, 4:6, 6:1 си подсигурява място на полуфиналите в Монте Карло, където ще забележим повтаряне на финала от миналогодишното издание на Ролан Гарос, а точно конфликт сред Рууд и Новак Джокович.

Срещата стартира рутинно и за двамата тенисисти, като както Рууд, по този начин и Умбер демонстрираха своите мощни страни, изключително при началния удар, тъй като геймовете се разиграваха бързо. След 2:2 обаче играта на французина стартира да се разпада, като последователно започваше да губи успеваемостта си. Това даде нужната убеденост на скандинавеца и по този метод в петия гейм той съумя да осъществя пробив. Възходът у играта на норвежеца стана факт в идващите минути и с присъщия си нападателен жанр, само че и с добре премислени ходове, напълно пое контрола на играта, губейки единствено един от последните четири гейма на сета.

Втората част стартира по желан метод за двукратния финалист в Ролан Гарос, който не изневери на стила си. Летвата на Рууд бе прекомерно висока за устремения Умбер и поведе с пробив още в самото начало на сета. Въпреки това, французинът не изглеждаше подготвен да се съобщи и тъкмо в този миг стабилизира играта си във всеки един аспект, за сметка на грешките на норвежеца. Така международният номер 15 съумя да обърне събитията на сета в своя изгода макар изоставането си от 0:2. Шестият гейм бе същинска игра на нерви сред двамата топ тенисисти. В борба, в която видяхме всичко - както грешки, по този начин и впечатляващи разигравания, траяла над 10 минути, Умбер сподели по-солиден тенис в затвърди превъзходството си. Той продължаваше да " лети ", атакувайки от всички краища на корта и без да даде късмет на Рууд за завръщане в играта, изравни резултата в сетовете с 6:4.

Последната част на дуела значително наподобяваше на първата. Кратките разигравания още веднъж бяха в интерес на Рууд, който като че ли след разочароващия челен сет още веднъж мери темпото си и проби в комфортен за него миг, а точно при 2:1. Въпреки насъбраната преднина, Умбер бе покрай връщането на брейка, но играта на представителя на топ 10 бе прекомерно постоянна и не разреши на съперника си да осъществя поврат. Този миг бе повратен за развиването на мача, тъй като в идващите минути норвежецът напълно доминираше и по този начин затвори срещата с безапелационното 6:1, давайки сериозна поръчка на Новак Джокович за полуфиналния им конфликт.

8th Masters 1000 SF
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР