Каспър Рууд и Холгер Руне закриха вчерашната програма на Ролан

...
Каспър Рууд и Холгер Руне закриха вчерашната програма на Ролан
Коментари Харесай

Рууд разкри причината за пререканието си с Руне


Каспър Рууд и Холгер Руне закриха вчерашната стратегия на Ролан Гарос със зрелищен конфликт, след който международният №8 доближи до първия си полуфинал на Голям шлем. Освен положителната игра на двамата съперници обаче, усещане направи и много хладното здрависване посред им след края на дуела. На конференцията след мача Рууд разкри какво тъкмо се е случило.

Оказва се, че повода за появлилото се напрежение посред им е честото оборване на съдийските решения от страна на Руне, даже когато те са били напълно явни. „Попитах го за какво му е нужно непрекъснато да ревизира всеки отпечатък, а той ми сподели да млъкна. Отговорих му, че това може би не е най-подходящото нещо, което би могъл да кажеш на конкурент, който приказва с теб, само че той повтори репликата си. Това беше всичко. Не си разменихме нито дума повече до края на мача. Това ли е методът, по който би желал да приказва и да се държи? От него зависи“ – разяснява финалистът от Мастърс шампионата в Маями.

Руне удостовери думите на съперника си, а ръкостискането им на мрежата направи усещане и на специалиста на Eurosport Тим Хенман.

„Това беше много студено здрависване. Не знам какво се е случило, само че по реакцията на Каспър осъждам, че той е отчаян. Вероятно след няколко дни Руне ще огледа обратно към този миг и ще осъзнае, че отношението му не е било вярно. Надявам се това да се трансформира в едно от огромните съперничества на мъжкия тенис, защото почитателите явно бяха заинтригувани и всеки имаше своя любимец, а това постоянно способства за заряда на двубоите“ – разяснява някогашната първа ракета на Англия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР