Каспър Рууд е един от най-постоянните играчи през последните два

...
Каспър Рууд е един от най-постоянните играчи през последните два
Коментари Харесай

Рууд: Имам шанс да стана номер едно заради представянето ми в малките турнири

Каспър Рууд е един от най-постоянните играчи през последните два сезона и непрестанно се изкачва в подреждането. До наскоро норвежецът не беше даже измежду първите 50 на света, единствено че неговите непрекъснати изяви на червени кортове го изстреляха измежду елита на международния тенис, а неотдавна международният номер 6 усъвършенства доста изявите си и на по-бързите настилки. Ясен образец в това отношение е тазгодишния US Open, на който Рууд към този момент е финалист и даже ще оглави ранглистата на ATP, в случай че вдигне първата си купа от Шлема, а ето какво сподели самият играч по отношение на вероятността да заеме челното място в спорта:

" Имам късмет да стана номер едно, тъй като подобавам съществено към всеки един мач. През този сезон съм доста сполучлив на дребните шампионати, печелейки три трофея на равнище ATP 250. Ако си бях споделил, че тези мачове нямат изключително значение, тъй като скоро следва конкуренция в Големия шлем, то въобще нямаше да бъда толкоз високо в класацията. Обичам да вземам участие в надпреварите от по-ниска категория, защото там натрупвам нужната процедура и убеденост, с цел да покажа оптималната си форма на най-голямата сцена.

Вероятно ще преразгледам програмата си от идващия сезон, имайки поради последните ми триумфи ми на " мейджър " равнище, които ми дават известна сигурност, че не е нужно да играя всяка седмица, в случай че желая да подкрепям висок ранкинг. По-рано през сезона позволих тежка загуба от Кирьос в Индиън Уелс и изрично играта ми на твърди кортове не беше на нужното равнище. Тогава въобще не съм очаквал, че мога да се класирам за огромни финали на тази настилка. Впоследствие обаче всичко се промени на Мастърса в Маями, където усещах топката доста по-добре и доближих до конфликта за купата. Това ме накара съществено да допускам в личните си благоприятни условия, а и останалите тенисисти започнаха да гледат по различен метод на мен, виждайки по какъв начин не съм просто един клей кортър " - разяснява скандинавецът, който няма нито един успех даже на ATP 500 конкуренция.

Източник: Sportskeeda

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР