Каспър Рууд бе много доволен след силното начало на участието

...
Каспър Рууд бе много доволен след силното начало на участието
Коментари Харесай

Рууд: Ще отнеме време, но резултатите ще дойдат


Каспър Рууд бе доста удовлетворен след мощното начало на присъединяване си в Индиън Уелс. Норвежецът се класира за трети кръг в конкуренцията откакто надви с 6-2, 6-3 над Диего Шварцман. Двукратният финалист от Големия шлем съобщи, че се усеща все по-добре както физически, по този начин и психически и чака забележителен напредък в представянето си през идващите месеци.

„ Много съм благополучен след тази победа. Надделях в два сета, тъй че на доктрина може да наподобява, че превъзходството ми е било съществено, само че мачовете против Диего в никакъв случай не са лесни. Когато той е отсреща, би трябвало да се представиш на доста високо равнище и, за благополучие, направих тъкмо това “ – разяснява третият подложен след дуела.

„ И двамата можехме да играем по-добре, само че съумях да покажа задоволително положително показване, с цел да стигна до успеха. Страхотно е, че не преставам напред след двусетов триумф над състезател, против който съм имал много проблеми в предишното “.

Рууд не стартира изключително безапелационно годината, като отпадна на осминафинал в Оукланд и Акапулко, а в това време бе отстранен още във втори кръг на Australian Open. Норвежецът обаче счита, че е на прав път и чака да увеличи доста равнището си както на шампионатите от „ Слънчевия дубъл “, по този начин и на идните съревнования на клей.

„ Физически се усещам малко по-добре, в сравнение с в Австралия. В Акапулко ми беше мъчно поради влажността и не се усещах изключително добре на корта, само че там постоянно е тежко, защото климатът е много характерен. В Индиън Уелс е доста по-различно, защото въздухът е по-сух и ми е по-лесно да се движа по корта “.

„ Чувствам се по метод, който е естествен за състезател, отделил няколко седмици единствено за тренировки. В сходни случаи резултатите не идват незабавно. Понякога минава седмица, а различен път месец, преди да започнеш да се чувстваш по-свеж физически и душевен. Мисля, че съм на прав път и последователно стартирам да намирам верния темп. Опитвам да се концентрирам върху личното си показване и да не мисля за играта на съперника. Може да отнеме известно време, само че съм сигурен, че резултатите ще дойдат “ – приключи международният №4.

В идната фаза Рууд ще се изправи против Кристиан Гарин, против който досега има една победа в три мача.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР