Късо съединение в осветително тяло в зоната за игри е

...
Късо съединение в осветително тяло в зоната за игри е
Коментари Харесай

Късо съединение предизвикало пожара в Кемерово

Късо съединяване в осветително тяло в зоната за игри е допустима причина за пожара в комерсиалния център в съветския град Кемерово. Това заяви на конференция основният държавен контрольор на Русия по противопожарен контрол Ринат Еникеев, представен от ТАСС и РИА Новости.

"Според нашите показа става дума за късо съединяване и претоварване на електропроводниците на осветителното тяло. Не знаем какво е повлияло за това, само че коренът е там. Истинската причина може да се съдържа в осветителното тяло ", сподели той.

Еникеев описа, че светодиодното осветително тяло е имало отражател за разпръскване на светлината, който се е разтопил. След това "огнени капки " са падали върху площадка, покрита с дунапрен. По думите му има също данни, че в помещението е прокапвала вода в резултат на размразяване на снега.

От пожара на 25 март в четириетажния мол "Зимняя вишня " починаха 64 индивида, в това число 41 деца. Според съветското министерство на изключителните обстановки пътищата за евакуация в постройката са били препречени от горящи токсични материали, съдържащи съединения на хлороводорода, заяви Българска национална телевизия. Освен това следствието е открило, че в продължение на седмица преди пожара в комерсиалния център автоматизираната пожарна сигнализация е била развалена, а изправната тревога за насилствена евакуация не е била включена ръчно от защитата.

В хода на следствието бяха задържани седем души. Оставка подаде губернаторът на Кемеровската област Аман Тулеев, заемал този пост от над 20 години, припомниха съветските организации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР