Късо съединение от бойлер на втория етаж. Това е вероятната

...
Късо съединение от бойлер на втория етаж. Това е вероятната
Коментари Харесай

Късо съединение вероятна причина за пожара в Пампоровата къща

Късо съединяване от бойлер на втория етаж. Това е евентуалната причина за пожара, избухнал в Пампоровата къща до Античния спектакъл в Пловдив, съобщи кореспондентът на БГНЕС от „ града под тепетата “.


„ Причината, която нощес загатнаха от Пожарна сигурност, е късо съединяване от бойлер на втория етаж. Казаха ми, че даже и да не е включен бойлерът, може да стане късо съединяване. Но следва това да бъде открито. Къщата не се употребява след привършване на сезона през октомври, имало е единични влизания на наши чиновници, само че нищо не са включвали “, съобщи директорката на Общински институт „ Старинен Пловдив “ Елена Кантарева и добави, че къщата е застрахована.

В рамките на днешния ден ще бъде изработен оглед, който ще хвърли по-голяма светлина за аргументите довели до пожара, който засегна едно от архитектурните бижута на остарелия град. Кореспондентът на БГНЕС видя на място, че първият етаж е под вода, стича се и от втория. Щетите, обаче, не са толкоз огромни и ще могат да бъдат възобновени бързо.


Кметът на Пловдив Костадин Димитров увери, че ще се подхващат всички стъпки за ремонта на Пампоровата къща, а сезон 2024 на Античния спектакъл не е заплашен.

БГНЕС напомня, че пожарът избухна нощес, в неговото потушаване участваха четири пожарни коли. Системата за пожароизвестяване се е задействала към 18.15 часа. Дежурните охранители незабавно са подали сигнала, на който огнеборците са реагирали стремително. По първична информация са изгорели към 15 квадратни метра покривна структура. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР