Късо кино с крила“ е мотото, под което успешно се

...
Късо кино с крила“ е мотото, под което успешно се
Коментари Харесай

Късо кино на Летище София

„ Късо кино с крила “ е мотото, под което сполучливо се реализира проектът ФилмГейт БГ - първата по рода си свободна зона за българско късометражно кино на летище София на продуцентска компания Менклипс. 

Вече всички пасажери, заминаващи от Терминал 2, имат опция да прекарат времето си преди извеждане към самолета в компанията на седмото изкуство. На екраните на ФилмГейт БГ при изходи B1-B4 ги чакат вълнуващи истории, събрани в предизвикателната форма на късата лента. Програмният блок е с дълготрайност от към час и нормално включва три кино лентата – игрален, анимационен и документален. Всички филми са с британски надписи, а излъчването им продължава без спиране по време на оперативното време на летището.

Проектът се радва на извънредно подпомагане от страна на създатели и продуценти и вследствие на това ще успее да покаже едни от най-успешните български късометражни филми, без да не помни дебютиращите млади създатели с първи стъпки в киното.

ФилмГейт БГ има за цел да „ срещне “ необятната аудитория с творби, които рядко намират своя път до елементарния фен и по този метод да предизвика интерес, който да сложи началото на една нова и по-многобройна публика за късото кино.

Продължителността на самодейността е шест месеца и заключителната й фаза е планувана за месец септември. В момента се водят договаряния за стартирането на плана и на летище Пловдив.

Идеята се реализира с финансовата поддръжката на стратегия „ Културна стратегия за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 година “ на Национален фонд  „ Култура “ и в партньорство с летище София. За вести, програмата и повече детайлности следете фейсбук страницата ни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР