Късно вечерта в сряда небето над украинската столица бе озарено

...
Късно вечерта в сряда небето над украинската столица бе озарено
Коментари Харесай

Загадъчен взрив в небето над Киев (ВИДЕО)

Късно вечерта в сряда небето над украинската столица бе огряно от ярка бяла мълния. Все още не е ясно каква е повода за нея, като украинските военни я обясниха с паднал спътник или астероид. Падащият обект, като експлоадиране, бе видян от доста региони на столицата, като незабавно са се задействали и алармите за въздушна паника.

Според първичната информация, публикувана апропо от ръководителя на украинската президентска канцелария, светкавицата е била породена от украинската противовъздушна защита. „ Не се тормозете за НЛО. Това е нашата противовъздушна защита “, написа Андрий Ермак в канала си в Telegram, само че постът по-късно постът беше заличен.

Военната администрация на град Киев съобщи по-късно, че яркото зарево над Киев вечерта на 19 април е резултат от рухване на галактически сателит на НАСА на Земята. А въздушната паника е била оповестена, с цел да се избегнат човешки жертви от падащите парчета на земята. Системата за противовъздушна защита не е работила.

От НАСА обаче обявиха, че известията за рухване на техен сателит са погрешни.

Независимо от това какво тъкмо е предизвикало мистериозното зарево, украинските военни наподобяват уверени, че то не е обвързвано с съветски удари.

От пресслужбата на военновъздушните сили на Украйна обявиха, че гърмежът в небето над Киев е или рухване на сателит и астероид и сега няма опасност от страна на съветската войска.

Това се отнася обаче единствено за Киев, защото в редица райони на Украйна тази нощ фактически бе оповестена въздушна паника. Имаше офанзива в Днипро и гърмежи в редица райони на града. Атаката бе осъществена в дронове Шахед, а военновъздушните сили твърдят, че 10 от 11 дрона са свалени.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР