Късно вечерта на 8 декември 1980 г. Джон Ленън и

...
Късно вечерта на 8 декември 1980 г. Джон Ленън и
Коментари Харесай

На 8 декември 5 куршума покосяват Джон Ленън

Късно вечерта на 8 декември 1980 година Джон Ленън и брачната половинка му Йоко Оно се прибират към дома си в Ню Йорк. Пред входа на жилището им ги стопира душевен неуравновесеният Марк Дейвид Чапман. Той първо моли Ленън за подпис върху последния му албум “Double Fantasy ". След това изчаква Ленън да го подмине и стреля пет пъти в гърба му.

Ленън пада. Портиерът на постройката вика полиция, а килърът стои и смирено чака идването на служителите на реда, като от самото начало рецитира “Спасителят в ръжта ” на Селинджър. По-късно Чапман признава, че е умъртвил артиста единствено с цел да се обгърне със популярност, въпреки и мрачна.

Джон Ленън е музикант, художник, артист и публицист. Той е една от най-влиятелните персони на поп културата на XX век. Придобива международна популярност като член и водеща фигура в рок групата " Бийтълс ".

Ленън се трансформира в икона на хипи придвижването, а неговите песни се трансформират в знак на концепцията за международен мир и обич. Идеал, който изпълнителят следва през целия си живот.

Той е и един от главните създатели на песни в " Бийтълс " дружно с Пол Маккартни. Макар групата " Бийтълс " да се разпада през 1970 година, тя продава над 1 милиард албума по света. " Imagine " пък е най-популярният солов албум на Джон Ленън, който излиза през 1971 година През 1970 година Джон Ленън се дами за художничката Йоко Оно и стартира солова кариера.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР