Късно в петък вечерта Ислямска държава пое отговорност за атаката

...
Късно в петък вечерта Ислямска държава пое отговорност за атаката
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Ислямска държава пое отговорност за атентата

Късно в петък вечерта " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата в Подмосковието. Това пишат съветски медии, като цитират канали в " Телеграм " на групировката (част от тях не са налични в България и няма по какъв начин да бъдат верифицирани).

По-рано американски медии писаха, че в предизвестие на Съединени американски щати за терористична офанзива в Русия отпреди няколко седмици се приказва таман за " Ислямска страна в Хорасан ", известна на британски като ISIS-K.

Това е групировката, която пое отговорност и за кървясъл атентат в края на лятото на 2021 година на летището в Кабул, до момента в който хиляди чужденци и афганистанци бягаха от Афганистан с евакуиране на американската войска, довело до връщане на талибаните на власт. " Ислямска страна в Хорасан " е главният съперник на талибаните, които поддържат връзки с Москва.

Същото изказване направи по-рано довечера в изявление и проверяващия публицист Христо Грозев, за което извести първо Lupa.bg. Руските управляващи на този стадий избират да стартират версията, че офанзивата е дело на украинците.



Двама от терористите, направили кървавата баня в концертната зала

Междувременно стана ясно, че броят на жертвите при нападението е повишен до 140 души, 77 от които са били приети в болница. Хората в сериозно положение пък са към този момент 7. Московското кметство прикани да се подарява кръв.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР