Късно снощи в зала Европа“ на Доходното здание в Русе

...
Късно снощи в зала Европа“ на Доходното здание в Русе
Коментари Харесай

В Русе отбелязаха 144-ата годишнина от основаването на БЧК

Късно нощес в зала „ Европа “ на Доходното здание в Русе бе маркирана 144-ата годишнина от основаването на Българския червен кръст /БЧК/.

В рамките на церемонията бяха отличени 23-ма донори за предоставената помощ на потърпевшите от спора в Украйна. Сред тях бяха и чиновниците на Областната администрация. В средата на месец март работещите в институцията подкрепиха бягащите от войната, като със лични средства те закупиха близо 1000 пакетирани хранителни продукта, предопределени за подкрепителния пункт на БЧК на Дунав мост. Същевременно те дружно със чиновници на Община Русе и доброволци даваха непрекъснати наряди както на пункта за банкет на мигранти на централната жп гара в крайдунавския град, по този начин и пункта за прелиминарен банкет на Дунав мост. Припомняме, че координацията сред институциите бе реализирана от регионалния шеф Анатоли Станев. Не един път представителите на изпълнителната власт, както и на управлението на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците и УНИЦЕФ са давали своята отлична оценка за организацията на място в Русе, а също и за предприемането на бързи и съответни ограничения, отговарящи в най-висока степен на обстановката. От името на регионалния шеф бе изказана признателност за отличното партньорство с БЧК и убеденост, че взаимните действия в интерес на нуждаещите се ще продължат.

Присъстващите имаха опцията да изгледат и кино лентата „ Ангелът на милосърдието “, разказващ невероятната история на баронеса Юлия Петровна Вревска. Филмът е на режисьора Борис Радев и бе осъществен по концепция и с финансовата поддръжка на Община Бяла и БЧК. През 2021-а лентата завоюва специфичната премия на ръководителя на БЧК учен Христо Григоров по време на 19-ия интернационален фестивал на червенокръстките и здравни филми.

Празничната стратегия включваше и богат музикален репертоар на възпитаници от Националното учебно заведение по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов “. Пресияна Манева и Марчела Чивиджиян извършиха „ Солото на Габриел “ на композитора Енио Мориконе, а Лъчезар Стойчев показа „ Ръченица “ на Росен Балкански. Финалът бе за трио „ Манифик “ в състав Аника Георгиева, Мейн Ван и Ивана Москова. Те зарадваха аудиторията с неповторимата „ Кампанела “ на Паганини.

Организатор на събитието бе ръководителят на Общинската организация на БЧК Алисе Муртезова, а измежду формалните посетители бяха ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет учен Христо Белоев, както и представители на редица държавни институции, а също и на Русенската света митрополия.

Останалите отличени на снощната гала са доктор Розина Мирчева, „ Арда-Русе “ ООД, „ Пачико “ ЕООД, „ Линамар Лайт Металс Русе “ ЕООД, „ САШ-Н ” ЕООД, „ Дунав Турс Круизис “ ЕАД, Сдружение „ Център Динамика “, Лайънс клуб Русе – Север, Лайънс клуб Русе – Сексагинта приста, Лайънс клуб – Русе, Клуб „ Сороптимист Интернешънъл “ Русе, чиновниците на Община Русе, Зонта клуб Русе, „ Калисто “ ООД, чиновниците на Регионалния ефирен център на Българска национална телевизия, „ ЙОРГ-2915 “ ООД, „ Елитекс “ ООД, Татяна Нахабедян, Държавния списък в Русе, „ Магна Техника “ ЕООД, както и сдруженията „ Захари Стоянов “ и „ Общество на смяната “. От БЧК благодарят и на всички останали донори и на хората, които всекидневно не престават да мислят за нуждаещите се.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР