Късно снощи в резултат на въздушни удари в Суми и

...
Късно снощи в резултат на въздушни удари в Суми и
Коментари Харесай

Бомби падаха над Суми, има много загинали, сред тях и деца СНИМКИ 18+

Късно нощес вследствие на въздушни удари в Суми и предградията бяха бомбардирани жилищни здания, има починали, а измежду тях и деца.

Това заяви във видеообращение началникът на регионалната военна администрация на Суми Дмитро Живицки.

По данни на Държавната работа за незабавни случаи спасители са пристигнали на място в 23:09 часа, с цел да потушават огъня, обхванал къщите.

От руините са извадени и телата на починалите.

Преди това вследствие на обстрел са починали 9 души, в това число 2 деца.

Последствията от въздушния удар към 8:00 часа на 8 март са отстранени.

В същото време съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Геращенко заяви за общо 18 починали и разгласява ужасяващи фрагменти. Според него бомби са хвърлени върху жилищни здания.

Бомби са нанесли вреди и върху петролни хранилища в Житомир и Черников, западно от Киев. В Буча, което е предградие на столицата, локалният кмет Анатол Федорук сподели, че е имало мощен артилерийски огън. " Дори не можем да приберем телата, тъй като обстрелът не стопира ден или нощ ", съобщи той.

Междувременно украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков заяви, че вредите, нанесени на украинската транспортна инфраструктура при съветското навлизане, възлизат на над 10 милиарда $. Това включва мостове, железопътни линии и летища, сподели той за днешното издание на в. " Украинска истина ". Министърът означи, че за възобновяване на вредите ще са нужни две години и че за него страната ще разчита на задгранична помощ.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР