Късно снощи ЦСКА 1948 спечели с 1:0 дербито срещу Монтана

...
Късно снощи ЦСКА 1948 спечели с 1:0 дербито срещу Монтана
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 с нов успех, крачи уверено към сблъсъци с ЦСКА-София

Късно нощес ЦСКА 1948 завоюва с 1:0 дербито против Монтана на стадион " Огоста ". В воин за столичани се трансформира голмайсторът Андон Гущеров, който беше прецизен с глава в 63-ата минута. Така тимът на Петко Петков продължава без неточност във Втора лига и води в класирането с цялостен актив от точки. " Червените " имаха леки съмнения при започване на срещата, само че по-късно поеха самодейността и не я изпуснаха до края, предава sportal.bg.

В четвъртата минута вратарят Даниел Наумов трябваше да избива топката, която падаше под гредата, след удар с глава на Владимир Айтов. Последва изстрел с глава на Иван Михов и отлична интервенция на Наумов, който избави сигурен гол. В 13-ата минута Янко Сандански нанесе първия удар към вратата на домакините, само че не сполучи след корнер.

В 14-ата минута Наумов блесна с ново отлично избавяне. Този път вратарят избави с отличен инстикт изстрел на Николай Цветков. Отговорът на " алените " пристигна след неточност на стража Васил Симеонов, който остави вратата си празна, само че Чавдар Ивайлов шутира в навън.

В 29-ата минута Гущеров стреля с глава след центриране отляво, само че топката мина настрана от задачата. Ударите с глава усилиха броя си в 31-ата минута, когато Денислав Александров накара Симеонов да избавя. В последните секунди на първата част воле на Тони Иванов се отби в страничната греда на вратата на Монтана.

В 56-ата минута Васил Шопов проби и пусна пас към Александров, само че ударът на младока беше спрян от бранител. 120 секунди по-късно Цветков шутира към вратата на ЦСКА 1948, само че до гол на Демона не се стигна. В ответната акция Преслав Петров се хвърли на шпагат, вследствие на което се счупи колчето в ъгъла за осъществяване на корнер. Домакините реагираха бързо, поставяйки ново колче, и играта беше възобновена.

В 63-ата минута ЦСКА 1948 поведе в резултата - 1:0. Центриране на Венцислав Василев откри Андон Гущеров, който прати топката с глава в мрежата. Това беше пети гол за Гуги, както го назовават почитателите на " алените ", от началото на сезона.

Попадението обърка футболистите на Владимир Иванов, които дълго време не съумяха да основат нещо забавно в наказателното поле " алените ". В 83-ата минута Гущеров се размина с втори гол, стреляйки в тялото на вратаря от чиста позиция.

В 86-ата минута Янко Сандански направи нещо комично и донесе рисков фаул пред личната си врата. Бившият полузащитник на ЦСКА и Славия опита да почисти топката, само че уцели ръката си. " Сините " обаче не се възползваха от този подарък на Сандански. При идната обстановка Демона изиска дузпа в пеналтерията на ЦСКА 1948, само че реферът Волен Чинков не видя нарушаване против него. Последва огромен пропуск на " алените ", дело на резервата Ивайло Климентов.

Домакините по този начин и не съумяха да доближат до чиста обстановка за равнене и закономерно ЦСКА 1948 си потегли с трите точки от " Огоста ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР