Късно снощи ЦИК обяви разпределението на мандатите в 49-то Народно

...
Късно снощи ЦИК обяви разпределението на мандатите в 49-то Народно
Коментари Харесай

Ето го разпределението на мандатите в 49-ото НС

Късно нощес ЦИК разгласи разпределението на мандатите в 49-то Народно заседание.

Победителите на изборите ГЕРБ – Съюз на демократичните сили получават 69 мандата, втората политическа мощ Политическа партия – Демократична България – 64, Политическа партия „ Възраждане “ – 37. Четвъртата парламентарна група ще бъде на Движение за права и свободи с 36 депутати, Българска социалистическа партия ще има 23-ма народни представители, а Има Такъв Народ – 11.

Политическа партия – ДБ ще имат 4-ма народни представители от Пловдив град. Това са Никола Минчев, Манол Пейков, Йордан Иванов и Христо Даскалов. 

ГЕРБ – СДС ще вземе 3 от 12-те мандати в Пловдив град, съгласно резултатите, оповестени от ЦИК. Така депутати в 49-то Народно събрание стават Бойко Борисов, Радомир Чолаков и Десислава Трифонова. Ако Борисов реши да влезе от София, то пловдивски народен представител ще бъде и доцент Стефан Шилев.

„ Възраждане “ ще имат 2-ма депутати от 16 МИР. Това са Ангел Георгиев и Емил Янков. 

Движение за права и свободи, БСП и ИТН ще имат по 1 депутат от Пловдив град. Това са Танер Али, Иван Петков – Бебето и Гроздан Караджов. 

В Пловдивска област ГЕРБ – СДС получава 3 от общо 11-те мандата. Те са за лидера Вежди Рашидов, Младен Шишков от Раковски (с най-вече преференции) и доктор Иван Червенков от Асеновград.

Коалицията ПП – ДБ ще има 2-ма депутати. Това са Росен Костурков и Катя Панева.

По двама народни представители ще имат и „ Възраждане “, и БСП. Това са лидерът на „ Възраждане “ Стоян Таслаков, който води и в Пазарджик, и Кръстьо Врачев, а при социалистите – Манол Генов от Асеновград и Калин Калапанков.

По 1 народен представител ще имат ДПС и ИТН. Това са Рамадан Аталай и Станислав Балабанов. 

В 13-ти МИР Пазарджик вече има 8 мандати. По 2-ма депутати ще имат ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, Политическа партия – Демократична България и Движение за права и свободи. Възраждане и Българска социалистическа партия ще имат по един народен представител от района

В партия ГЕРБ има пренареждане на листата. Освен лидерът Екатерина Захариева, в 49-тия парламент влиза Стефан Мирев, който е с над 5 хиляди преференциални гласа. 

От Продължаваме промяната- Демократична България влизат Ивайло Шотев и Петър Кулински. Двамата бяха и в предходния парламент от Продължаваме промяната. Към момента не е ясно кой район ще избере Дилян Пеевски. Ако избра Благоевград, то от Движение за права и свободи в Пазарджик влизат Небие Кабак и Осман Мурадов. 

В същата алтернатива е и лидерът на Възраждане Стоян Таслаков, който е лидер и в Пловдив. След него е Десислава Георгиева. 

Единият мандат на Българска социалистическа партия е за Драгомир Стойнев, който е и лидер в Габрово. Предполага се, че той ще бъде народен представител от Пазарджик, само че в случай че избере Габрово, ще отстъпи място на регионалния ръководител на Българска социалистическа партия Петя Цанкова.

„ Възраждане “ и Българска социалистическа партия имат по 1 депутат от Пазарджик. Това са Стоян Таслаков, който обаче води листата на „ Възраждане “ и в Пловдивска област, и Драгомир Стойнев, който е лидер на листата на Българска социалистическа партия и в Габрово. Ако двамата предпочетат други региони, народен представител от „ Възраждане “ ще стане Десислава Георгиева, а от Българска социалистическа партия - Петя Цанкова. 

Смолянска област има 4 мандата в Народното събрание. Два от тях са за Движение за права и свободи и по един – за ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Политическа партия – Демократична България. Така в 49-тия парламент от Смолян влизат лидерът Движение за права и свободи Хайри Садъков и вторият Анджей Джандев, както и доктор Красимир Събев от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Михал Камбарев от Политическа партия – Демократична България. 

Избраните в 2 многомандатни региони имат 1 ден да декларират от коя листа желаят да бъдат определени. Срокът изтича през днешния ден. Ако не подадат заявление, ЦИК ще ги разгласи за депутати от региона, в който първо са били регистрирани. 

За нашия район това са Бойко Борисов от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили (София и Пловдив град), Катя Панева от Политическа партия (Пловдив област и Хасково), Йордан Иванов от Демократична България (Пловдив град и област), Стоян Таслаков от " Възраждане " (Пловдив област и Пазарджик), Делян Пеевски от Движение за права и свободи (Благоевград и Пазарджик) и Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия (Пазарджик и Габрово). 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР