Късно снощи ЦИК обяви имената на депутатите от България за

...
Късно снощи ЦИК обяви имената на депутатите от България за
Коментари Харесай

Кои ще са българските евродепутати?

Късно нощес ЦИК разгласи имената на депутатите от България за Европарламента. След като Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Джевдет Чакъров, и Искра Михайлова от Движение за права и свободи, които се отхвърлят да са евродепутати. Ето и окончателният лист с имената на българските представители за Европарламента:

ГЕРБ-СДС има петима евродепутати. Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Ева Майдел. А за първи мандат в Европарламента влиза основният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров. Те всички ще се причислят към групата на ЕНП.

Трите депутатски места от Движение за права и свободи ще бъдат заети от Илхан Кючук, Танер Кабилов, някогашен ръководител на младежката организация на Движение за права и свободи, и петата в листата - Елена Йончева. Тя досега беше евродепутат, само че определена с листата на Българска социалистическа партия. Тримата евродепутати от Движение за права и свободи ще бъдат част от групата на либералите.

Политическа партия - Демократична България също получават три депутатски места. Листата им е съществено пренаредена от преференциите и по този начин се получава, че в Бюрксел отпътуват някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев, Христо Петров (известен като Ицо-Хазарта) и Радан Кънев. До момента Кънев беше част от групата на ЕНП и защото ДСБ е част от ЕНП, би трябвало да отиде там. Не е ясно обаче двамата от Политическа партия - Никола Минчев и Христо Петров към коя група ще се причислят. Политическа партия заявиха предпочитание да бъдат част от Либералите, където са и Движение за права и свободи.

Три места в Европарламента печели и " Възраждане " . Там отиват Станислав Стоянов, досегашният публицист от БНР Петър Волгин и Рада Лайкова.

Българска социалистическа партия до момента имаше петима представители в Европарламента, само че към този момент те ще бъдат единствено двама. Водач на листата е Кристиян Вигенин, втори е Румен Гечев. Цветелина Пенкова, която беше евродепутат и досега - с преференции измества професор Гечев. И по този начин за евродепутати са определени Вигенин и Пенкова. Разбира се, те ще се причислят към групата на Социалистите и демократите.

Има Такъв Народ изпращат един представител - Ивайло Вълчев.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР