Късно снощи ръководителят по хуманитарната помощ при ООН Мартин Грифитс

...
Късно снощи ръководителят по хуманитарната помощ при ООН Мартин Грифитс
Коментари Харесай

Масова евакуация след скъсването на язовирната стена на язовир Каховка

Късно нощес ръководителят по филантропичната помощ при Организация на обединените нации Мартин Грифитс предизвести Съвета за сигурност на организацията, че хиляди хора в Южна Украйна са изправени пред „ загубата на домове, храна, безвредна вода и средства за прехранване “, като мащабът на опустошенията към момента не е явен, заяви Военновъздушни сили.

Украйна и Русия се обвяват взаимно за гърмежа, раздрал през вчерашния ден язовирната стена на Водноелектрическа централа Каховка. Позовавайки се на две публични американски лица и върховен западноевропейски чиновник, NBC заяви, че американското разузнаване разполага с доказателства, уличаващи като причинител на гърмежа съветски военни.

Съветникът в президентската администрация на Украйна Михаил Подоляк непосредствено уточни 205-та мото-стрелкова бригада на съветската войска, до момента в който представителят на Кремъл Дмитрий Песков изясни, че въоръжените сили на Украйна не реализират триумф с освобождението на окупираните територии и „ отвличат вниманието ”, взривявайки язовирната стена.

Фронтовата хроника обаче сочи противоположното - единствено за два дни контранастъплението на Украйна е отблъснало съветската войска на 5-6 км в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР