Късно снощи Рафаел Надал загуби първия си мач от тазгодишното

...
Късно снощи Рафаел Надал загуби първия си мач от тазгодишното
Коментари Харесай

Какво става с Надал?! Саша Зверев го отвя набързо..

Късно нощес Рафаел Надал загуби първия си мач от тазгодишното издание на финалите на ATP в Лондон, отстъпвайки на настоящия първенец Александър Зверев с 2:6, 4:6 в дуел от група „ Андре Агаси “. Матадора изглеждаше невъзстановен от контузията в корема, до момента в който съперникът му изигра един от най-силните си дуели през целия сезон. Въпреки неподходящата обстановка носителят на 19 трофеи от Големия шлем опита да се върне в мача, само че салдото му в шампионата след изгубен първи сет към този момент е 3-14.

Германецът бе по-уверен и постоянен в разиграванията и осъществя първия брейк, откакто в петия гейм поведе 0-40 и се възползва още от първия си късмет. Зверев сподели и ужасно равнище на личен начален удар и държеше над 80% вкаран първи сервис и над 80% извоювани точки в тези случаи. За Надал обстановката не изглеждаше въобще добре. Световният №1 не успяваше да зададе по-високо движение и макар положителните обстановки, които си създаваше, мъчно пробиваше отбраната на съперника си. В седмата част испанецът за повторно съобщи подаването си – 2:5, а след това не тормози Зверев от ретур – 2:6.

След първия сет германецът бе спечелил 18 точки при разигравания под 5 удара против единствено 7 за Надал. Лошите вести за Рафа продължиха и след подновяването на играта, когато все по-очевидно ставаше, че възможностите му в дуела фрапантно понижават. Зверев проби и затвърди за 2-0.

В петия гейм защитаващият купата си първенец стигна до топка за двоен брейк, само че Надал хвърли всички сили, с цел да се избави и съумя. Въпреки това международният №1 трябваше да прави геройства съвсем във всяка точка от сервис геймовете си и явно бе надалеч от оптимално положение. При 5:4 Зверев сервираше за успеха, към този момент бе натрупал и задоволително самочувствие и постави завършек на срещата – 6:4.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР