Късно снощи по бързата процедура съдът в Крива паланка е

...
Късно снощи по бързата процедура съдът в Крива паланка е
Коментари Харесай

Задържаните на границата българи – със забрана да влизат в Северна Македония 3 г. Екстрадираха ги след бързи присъди

Късно нощес по бързата процедура съдът в Крива паланка е наложил санкция в размер на 300 евро и възбрана за влизане в Република Северна Македония за период от три години на тримата български жители, които бяха арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм, оповестяват медиите в Северна Македония.

Тримата са екстрадирани в България, демонстрираха във видеострийм от портала „ Инфомакс “, съобщи Българска телеграфна агенция.

От Министерство на вътрешните работи в Северна Македония оповестиха за ареста на трима български жители – 35-годишният Г.З., 50-годишният А.Х. и 54-годишният Р.Х., които са били арестувани към 12:45 ч., откакто „ вербално, безочливо и несъответстващо с най-унизителни думи, а след това и физически са се пробвали да атакуван извършващите служебни дейности полицейски чиновници “.

Според партия „ Възраждане “ единият от задържаните е Ангел Георгиев – регионален координатор на партията в Пловдив и депутат в 47-ото и 48-ото Народно заседание, който снима какво се случва и след петчасовия престой на колите на границата излъчва видеото в своя профил във фейсбук.

„ В края на видеото се вижда по какъв начин македонските служители на реда сграбчват Ангел Георгиев и го вкарват в граничния пункт, тъй като се пробва да разбере за какво е задържан различен наш съотечественик “, изясняват от „ Възраждане “, публикувайки и видеострийма.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм на 4 февруари се натрупа огромна колона от коли на български жители, пътуващи към Северна Македония, с цел да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в деня на 151-ата му годишнина. Причината, съгласно полицията в Северна Македония, била токов удар.

Според очевидци, само че и по думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обаче казусът е бил единствено в едната посока – тази на влизане в Република Северна Македония, до момента в който в посока излизане от страната колите са прекосявали безпроблемно. Същият проблем се е появил и на другите два Граничен контролно-пропусквателен пункт сред България и Република Северна Македония.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР