Късно снощи електротехниците на E.DIS възстановиха електропровода, който захранва фабриката

...
Късно снощи електротехниците на E.DIS възстановиха електропровода, който захранва фабриката
Коментари Харесай

Германският завод на Tesla възстанови работата си след саботаж от „възможно най-глупавите екотерористи на Земята“

Късно нощес електротехниците на E.DIS възвърнаха електропровода, който зарежда фабриката на Tesla край Берлин. Поддръжката и оборудването по нея бяха развалени от пожар в ранните часове на 5-ти март от група на радикалната лява организация Vulkan. Те стачкуват против завода на Tesla и упорстват да бъде лимитирано неговото разширение. Причината е, че това е щяло да докара до по-голямо обезлесяване в региона.

Всеки един ден, в който заводът не работи, лишава компанията от опцията да достави към 1000 електрическия автомобил на клиентите. След известието за бойкот основният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск зае твърда позиция във връзка с саботьорите:

„ Това са или най-глупавите екотерористи на Земята, или марионетки на тези, които нямат никакви екологични цели. Спирането на производството на електрически автомобили, вместо на коли, задвижвани с изкопаеми горива, е изключителна нелепост “.

Освен завода за сглобяване на електрически автомобили с нулеви излъчвания, два берлински квартала и град Бранденбург също останаха без електрозахранване.

Служителите на енергийната компания работиха на три смени, с цел да възстановят електроснабдяването допустимо най-бързо. Те съумяха да се оправят с това за една седмица. Tesla очакваше възобновяване да отнеме два пъти повече време. Производството обаче няма да се върне незабавно към предходните темпове. То ще бъде стартирано последователно и към този момент компанията не може да каже по кое време ще се върне към производството на 1000 автомобила дневно.

През седмицата на престой компанията не съумя да създаде към 6000 електрическия автомобил и загуби милиони долари за разноските, свързани със прекъсването. Това, както и по-ниските продажби в Китай, намалиха цената на акциите на Tesla с над 10%, от което компанията е изгубила милиарди.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР