Късно снощи, часове след мега акцията на антимафиотите в районната

...
Късно снощи, часове след мега акцията на антимафиотите в районната
Коментари Харесай

Часове след мега акция на антимафиотите в Петрич : Освободиха задържаните земеделци и служители на ОС Земеделие

Късно нощес, часове след мега акцията на антимафиотите в районната работа по земеделие в Петрич, арестуваните земеделци и чиновници, бяха освободени от полицията. След продължителни разпити всичките 10човека бяха освободени. Акцията, която се организира измежду бял ден шокира петричани и близките села.

Внушителна група антимафиоти, напълнили8 автомобила обкръжиха към обяд районен съд "Земеделие " и започнаха тараш в кабинетите на някои чиновници. Обиски бяха направени и в домовете на 3-ма от тях, измежду които и началникът Илия Пашов. Тараш е юридически и в къщата му в селото, от което е. Час след акцията бе арестуван Пашов и един от подчинените му Страхил Димитров. а към 16 часа в полицията бяха заведени още 8 индивида.

Според осведомени акцията е част от огромно следствие на европейската прокуратура, почнало през 2020 -та година и засягащо харченето на европейски средства по планове, свързани със земеделието у нас. Обект на проверка ще бъдат и други аграрни служби. Проверявани са документите на земеделските стопани и дали дават отговор на условията за приемане на пари. Според сигнал в службата в Петрич са раздавани непозволено терени, както и дотации, има подозрения и за фалшифицирани документи.

Това обаче ще бъде доказано или отхвърлено в хода на инспекцията. Засега формалните органи мълчат по установеното. Знае се, че следствието ще продължи и ще се следи от Европа.

Дали арестуваните през вчерашния ден в Петрич имат виновност ще се потвърждава в хода му. Типично по петрички обаче вчерашната акция на РЗБОП роди митове.Местни " всезнайковци " арестуваха и уличиха в закононарушение нищо неподозиращи хора и такива, които нямат нищо общо с следствието.

Улично-булевардните злословия бяха претворени в скандални информации, публикувани в мрежата, които нямат нищо общо с истинността. Засега към момента няма повдигнати обвинявания против който и да било, тъй че очаквайте детайлности.
Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР