Късно снощи (4 декември) в Скопие беше задържан бившият директор

...
Късно снощи (4 декември) в Скопие беше задържан бившият директор
Коментари Харесай

Арестуваха предполагаемия организатор на атаката срещу македонския парламент

Късно нощес (4 декември) в Скопие беше арестуван някогашният шеф на Дирекцията по сигурност и контраразузнаване /ДСК/ Владимир Атанасовски. Той е задържан по искане на Специалната прокуратура на Македония, съобщи БГНЕС.
Атанасовски към този момент се намира в следствения арест на Наказателния съд в Скопие, който би трябвало да реши дали той да остане с " мярка задържане под стража ", както е поискала Специалната прокуратура.
Задържането на Владимир Атанасовски стана единствено ден след показанията на двамата братя Стефан и Михаил Андоновски, които са обвинени по делото за погрома на македонския парламент на 27-ми април предходната година. Двамата показаха Атанасовски като " главен уредник на нападението против Народното събрание ". По това дело има общо 33-ма обвинени. По време на погрома на Народното събрание бяха пребити над 100 души, в това число и настоящия министър председател Зоран Заев. С тълпата в Народното събрание влезе и сръбският сътрудник Горан Живайлевич, който си направи и селфи с вандалите.
Владимир Атанасовски стана шеф на ДСК на 1 септември 2016 година откакто Любчо Андоновски подаде оставка, който пък пристигна на мястото след оставката на Сашо Миялков - братовчед на някогашния министър председател Никола Груевски. Самият Миялков също се намира в ареста. Той бе арестуван незабавно след бягството на Груевски в Унгария.
От показанията на обвинените по делото за погрома на Народното събрание стана ясно, че Атанасовски персонално е провел нападението, както и подготовката за пребиването на известни обществени персони, публицисти и партийни ръководители от тогавашния опозиционен Социалдемократически съюз, тъй като " всички те били рискови за македонския народ ".
В момента Атанасовски е консултант по въпросите на сигурността на водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР