Късно следобед вчера бе направена ларвицидна обработка на биотопите по

...
Късно следобед вчера бе направена ларвицидна обработка на биотопите по
Коментари Харесай

Първо третиране срещу комари във Видин

Късно следобяд през вчерашния ден бе направена ларвицидна обработка на биотопите по поречието на река Дунав в град Видин. Използван е препарат, утвърден от Министерството на здравеопазването, в съответната целесъобразна доза и централизация. Дейността се извърши по график, направен от фирмата-изпълнител „ Д.Д.Д-1 “ ООД и координиран с Община Видин.
За понижаване на популацията на комари, в интервала от април до септември са планувани общо над 20 ларвицидни и имагоцидни обработки. Следващите ще бъдат през месец май. Освен в град Видин, отнасяне против комари ще има в град Дунавци и в селата Антимово, Ботево, Гомотарци, Кошава, Кутово, Сланотрън, Цар Симеоново.
 Завърши първата обработка на площи против кърлежи и комари в Плевен Завърши първата обработка на площи против кърлежи и комари в Плевен
Дейностите по първата обработка на обществените площи в Плевен против кърлежи и ларви на комари завършиха през днешния ден. Тази заран екипите на фи...
Припомняме, че преди дни бе осъществена и първата обработка на зелените площи против кърлежи. При дезакаризацията бяха обхванати всички места за публично прилагане – зелени площи, паркове, алеи и междублокови пространства, като с приоритет бяха третирани и детските площадки в град Видин, град Дунавци и село Градец. Такива пръскания ще се реализират от време на време до септември. Съгласно подписания с Община Видин контракт, изпълнителят „ Д.Д.Д-1 “ ООД ще прави също дезинсекция и стерилизация на детски площадки и пясъчници; профилактична стерилизация, дезинсекция и дератизация на вътрешни пространства на общински обекти, както и дератизация на вътрешни пространства и прилежащи външни площи на общински обекти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР