Късно след обяд в Предбалкана и Североизточна България със застудяването,

...
Късно след обяд в Предбалкана и Североизточна България със застудяването,
Коментари Харесай

Meteo Balkans предупредиха: Очаква се усложняване на обстановката в части от България!

Късно след обяд в Предбалкана и Североизточна България със захлаждането, преваляванията ще преминат в сняг. До вечерта чакаме усложняване на синоптичната конюнктура над крайните североизточни региони. Това написаха в формалната си Facebook страница синоптиците от Meteo Balkans, видя Varna24.bg .

" Meteo Balkans издаде карта с предизвестия за неприятно време, които са годни за неделя - 03 декември, в които вероятността за рискови феномени е най-голяма, само че НЕ постоянно бурите обгръщат зоните оградени на картата!!!)

Валидно от 15 часа на 03.12.2023г. - до 03:00ч на 04.12.2023

Жълт код:

Издаваме код за мощен дъжд, като предстоящото сумарно количество ще е сред 15-20 л./кв. м. Не се чакат рискови феномени! През летния сезон е допустимо да падне и дребна градушка.

Оранжев код:

Издаваме този код за проливни или “обложни " превалявания. Валежите на изолирани места над посочените региони ще са обилни по количества. Очакваните превалявания могат да доближат до 25-40 л./кв.м.

Явления: Над тези региони ще са съпроводени и от засилена гръмотевична активност, мощен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).

Силен снеговалеж (10-30 см.)

Предупреждение за интензивни превалявания от сняг. Т ози код се издава, защото за малко време снежната завивка ще надмине 10 см. Очаква се тук-там пътят по проходите да е замръзнал. Ще има условия и за виелици! ", се споделя още в известието им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР