Късно ли е да започнеш да се занимаваш с футбол,

...
Късно ли е да започнеш да се занимаваш с футбол,
Коментари Харесай

Да дебютираш на 75 години: историята на най-възрастния футболист в Египет

Късно ли е да започнеш да се занимаваш с футбол, макар че си на 75 години? Египтянинът Езалдин Бахадер оборва това изказване, откакто през уикенда стана най-възрастният футболист, регистриран в страната.

Той записа 90 минути за скромния тим от третото равнище на египетския футбол " Октомври 6 " при равенството с " Джениус " 1:1. Нещо повече - Бахадер даже означи попадението за своя отбор от дузпа.

Бахадер се увлича по футбола още когато е на 6 години, когато играе по улиците на Кайро. След това обаче изоставя фантазията си, откакто работи като инженер. Занимава се с футбол аматьорски през годините, като играе дружно с децата и внуците си.

След 15 години, прекарани в Кувейт, Бахадер се завръща в Кайро, с цел да преследва фантазията си да стане професионален футболист. Режимът му, който стартира при започване на 2020 година, е непоколебим - тренира у дома, с цел да усъвършенства физическото си сътояние, след което в продължение на месец се готви и с " Октомври 6 ", преминавайки експериментален интервал.

 Да дебютираш на 75 години: историята на най-възрастния футболист в Египет
© Reuters

Първият му мач мина сполучливо, само че с цел да бъде приет за международен рекордьор като най-възрастен състезател в света, Бахадер ще би трябвало да запише най-малко още 90 минути. Представители на " Книгата на върховете Гинес " ще участват на втората му среща, която следва.

Досега върхът за най-възрастен футболист се държи от израелеца Исаак Хайик, който през 2019 година игра като вратар на " Ирони Ор Йехуда " на 73-годишна възраст.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР