Късно е за поставяне на противогрипна ваксина, но е препоръчително

...
Късно е за поставяне на противогрипна ваксина, но е препоръчително
Коментари Харесай

Избягването на грипната вълна вече било невъзможно

Късно е за слагане на противогрипна ваксина, само че е целесъобразно приемането на лекарства за по-лесно справяне с заболяването. Това сподели доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор, представен от "Фокус ". 
По думите му времето, в което е могло да се предпазим от грипа е било през есенните месеци. Д-р Кунчев разясни, че към този момент избягването на грипната вълна е невероятно. 
"При първи признаци обаче е значима консултацията с доктор, като самолечението с антибиотици е освен непрепоръчително, само че и ненужно ", изясни доктор Кунчев.
"В този интервал, в който стартира всеобщо повишение на заболеваемостта, нормално грипният вирус е в основата на съвсем всички случаи. Мощен е и съумява да избута всички останали респираторни вируси и да е главен извършител на болесттите, само че и клиничната картина е много друга. Обикновено при респираторните болести срещаме хрема, кашлица, относително опазване на общото положение и не толкоз висока температура. При класическия грип началото е доста внезапно, нямаме никакви двоумения дали сме заболели или не, защото мъчно продължаваме да живеем по метода, по който сме привикнали, вървешком на работа и учебно заведение. Температурата е висока, главоболието е очебийно ", изясни той. 
"При грипа най-често се засягат горните дихателни пътища, като може да се стигне и до по-сериозни затруднения. Подобни случаи обаче са извънредно редки - към 0, 1% ", увери доктор Ангел Кунчев.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР