Късметът не е нещо, което някои хора имат, а други

...
Късметът не е нещо, което някои хора имат, а други
Коментари Харесай

Трябва ви късмет? Тези 10 неща веднага ще го привлекат в живота ви!

Късметът не е нещо, което някои хора имат, а други не. Мислите ли, че Бил Гейтс просто се събудил една заран като най-богатият човек в света?  Или пък вярвате, че Илън Мъск е основал първата Tesla единствено за една нощ? " Късметът “ може да е част от триумфа, само че упоритата работа, позитивното отношение и постоянството  са нещата, които трансформират надарените хора в милиардери.
От елементарния оптимизъм, до неналичието на предубеждения, шансът ви чака зад ъгъла. Това са 10 метода да увеличите възможностите си за триумф, съгласно Entrepeneur.com, представен от " Мениджър нюз "

1. Забравете за суеверията

Хвърлянето на монети във шадраван или пък намирането на четирилистна детелина, не значи безусловно нищо. В реалност, вярването в тези глупави суеверия може единствено да ви навреди.

Голяма част от това, което назоваваме „ късмет “ или „ шанс “ си има своите разумни и рационални пояснения, стига да ги потърсите задоволително надълбоко.

Възможностите, които сами ще си създадете благодарение на изброените по-долу тактики, са нещата, които в действителност могат да ви трансфорат по-голям късметлия.

2. Създайте си лично определение за „ шанс "

Късметлиите знаят какво търсят. Те имат цели, проекти и ясна визия за това, което желаят да реализират.

Вместо да преследват „ щастливи случайности “, късметлиите са насочени към действителните благоприятни условия, които са част от техния житейски път и имат критерии, които да им оказват помощ да пресеят единствено тези, които са най-подходящи за тяхното развиване и триумф.

3. Бъдете оптимист

Оптимистите основават своя личен шанс. Хората, които дефинират себе си като такива „ без шанс “ имат вяра, че са преследвани от някаква неприятна прокоба. Това просто не е правилно.

Хората, които гледат на света през призмата на оптимизма са по-издръжливи. „ Късметлиите “ реагират по-добре, когато са изправени пред неприятна обстановка.

Нещастните хора непрекъснато проучват и премислят своя крах, а „ късметлиите “ просто се изправят и не престават напред.

4. Бъдете любопитни

Късметлиите знаят, че постоянно има още какво да научат. Любопитството върви ръка за ръка с тях, където и да отидат, а с него и ползата към заобикалящите ги странности. Те желаят да научат и изпитат всичко, което светът може да им предложи.

5. Бъдете самодейни

Късметлиите не седят на едно място, в очакване опциите " да ги ударят " по главата. Вместо това, те вършат по този начин, че опциите да се появяват пред тях - събират информация, четат книги и основават контакти. Те са стимулирани и непрекъснато вървят напред. Не стопират да се учат, да изследват и да откриват нови неща.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР