“Каскетът срещу Тиквата - точка на пречупване за мафиотската държава

...
“Каскетът срещу Тиквата - точка на пречупване за мафиотската държава
Коментари Харесай

Каскетът срещу Тиквата. Това знаят за нас в Брюксел

“Каскетът против Тиквата - точка на изкривяване за мафиотската страна в България ”.

Това е “Политико ” - най-авторитетното издание в така наречен Брюкселски медиен балон, което е във всяка пощенска кутия в Екологичен потенциал и което оформя и общо взето изчерпва мнението на политиците, не изключително заинтересувани и задълбочени по дадена тематика.

На нас, уповавам се, не са ни нужни публикации в " Брюкселския балон ", с цел да забележим, че институционалният разпад в страната ни е достигнал стъписващи, кошмарни мащаби. Че неспособността да отговорим политически на завладяването на държавността от частни ползи към този момент директно заплашва националната сигурност.

Че зависимостите и малодушието на водещите фигури от партиите на статуквото - и тук включвам освен ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че с особена мощ и Българска социалистическа партия - основават риск за срив освен на институциите, само че и на конституционната народна власт и самостоятелната държавност.

(Само индивидуален противен образец е опитът на Борисов да се измъкне по терлици и да трансферира личните си провали върху Мария Габриел).

Решението на тази “точка на изкривяване ” може да е единствено политическо. И то минава през здравомислещ диалог за формулата на ръководство с втория мандат за сформиране на кабинет и построяването на конституционно болшинство още в този парламент. Другото е стартиране по пързалката в най-тежката интернационална рецесия в Източна Европа от 40-те години на ХХ век насам. Криза, която включва освен експанзията на Русия, само че и неустойчивостта в Турция, в Западните Балкани и предизборната антибългарска нервност в Северна Македония.

Коментарът е от профила на Радан Кънев във фейсбук. Заглавието е на редакцията


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР