Късият пробег е главният недостатък на електрическите коли. Все пак

...
Късият пробег е главният недостатък на електрическите коли. Все пак
Коментари Харесай

Tesla измина над 1000 км с автопилот

Късият пробег е основният минус на електрическите коли. Все отново това се отнася единствено за придвижването по автомагистрали. При карани в градски условия, със скорост сред 30 и 50 км/ч, електрическите автомобили могат да изминат доста километри. Това потвърждава и Tesla Model 3.

През 2019-та междинният клас Tesla – Model 3 стъпва и на европейския пазар. В първите си проби автомобила реализира пробег от 500 километра. За да опровергае това, немската компания за електрически коли чартърен Next Move организира демонстрационен опит на Лаузицринг в Бранденбург. Model 3 съумя да сложи връх като измине тъкмо 1001 км на автопилот, без климатик и радио и със скорост от 36 км/ч.

Благодарение на по-голямата си батерия пък Tesla Model S е достигнал пробег от 1128 километра. Все отново за тези резултати би трябвало да се създадат и взаимни отстъпки. Например междинната скорост при теста на Model S е била 38 км/ч, което значи, че реализирането на върха е лишило 30 часа. Освен това за опита са били нужни петима водачи.

Всъщност скоростта е една от най-големите бариери във връзка с електрическите автомобили, само че единствено по автомагистралите. Например при 50 км/ч в града Tesla Model S може да измине съвсем 780 километра. При 130 км/ч на автомагистралата обаче оптималният постижим пробег се свива до към 260 километра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР