Касите за винетни стикери за паркиране в София ще са

...
Касите за винетни стикери за паркиране в София ще са
Коментари Харесай

Център на градска мобилност с много важна информация за всички столични шофьори

Касите за винетни стикери за паркиране в София ще са с удължено работно време от през днешния ден. На 6 септември за платено локално паркиране няма да работят, оповестиха от пресцентъра на Центъра на градска подвижност.

През октомври 2017 година изтича валидността на към 4 000 винетни стикера, издадени на жители живеещи в зоните за платено паркиране. От 1 октомври, според рещение на Столочния обшински съвет, се уголемява „ зелена “ зона в посока регион „ Средец “ и регион „ Лозенец “.

В двата региона ще бъдат обособени към 4700 паркоместа. Гражданите от новите подзони би трябвало да подадат заявки, за прилагане на услугата локално платено паркиране. За облекчение на жителите Центърът за градска подвижност стартира приема надокументи за издаване на винетни стикери за платено паркиране още при започване на месец август. Най-бързо и комфортно е подаването на заявки он лайн на адрес: - https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/vignettes.

След като подаде документите, жителят ще бъде известен за датата, в която може да отиде да си получи стикера и да заплати цената, която за „ зелена “ зона е 100 лв. за година, a за синя 150 лв. и надлежно 10 лв. за 1 месец за „ зелена “ и 15 лв. за 1 месец за „ синя зона “. Плащането може да се извърши в един от 4-те офиси на ЦГМ – ул. „ Будапеща “ 17, на пл. „ Възраждане “ 1, на метростанция НДК и на метростанция Европейски съюз. Плащането може и да се направи по банков превод. С оптимално комфортно за жителите, от 1 септември пунктовете за подаване на заявки за издаване на винетни стикери ще работят от 7.00 часа до 19.00 часа. Също по този начин на 6 септември, формален почивен ден, и четирите офиса ще работят и ще одобряват заявки.

Издаването на стикер става в границите на към 2 седмици. ЦГМ към този момент работи по полагането на антипаркинг колчета по тротоарите и маркировка по улиците от новите подзони. След стимулирани и законосъобразни оферти на живущите могат да се вършат промени в схемите за разполагане на паркоместата в новите зоните. Информация по всички въпроси свързани с разширението на зелена зона, жителите може да получат на тел. 070013233 или да изпратят документално запитвания до Център за градска подвижност, на емейл [email protected] или адрес бул. „ Княгиня Мария Луиза “ 84 и ул. „ Будапеща “ 17!function(e,t,r,n,c,h,o){function a(e,t,r,n){for(r=``,n=`0x`+e.substr(t,2)|0,t+=2;t-1&&(h.href=`mailto:`+a(h.href,t+o.length))}catch(e){}for(c=e.querySelectorAll(`.__cf_email__`),n=0;n
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР