Касиер на бензиностанция беше застрелян в резултат на спор за

...
Касиер на бензиностанция беше застрелян в резултат на спор за
Коментари Харесай

Застреляха касиер на бензиностанция в Германия заради спор за маска

Касиер на бензиностанция беше убит вследствие на спор за носене на маска за отбрана от ковид, съобщи ДПА, като цитира изказване от през днешния ден на немската прокуратура.

49-годишен мъж, клиент в бензиностанция в западногерманския град Идар-Оберщайн, се вбесил, откакто чиновник отказал да му продаде бири, тъй като не носел маска, прикриваща носа и устата, заяви основният прокурор Кай Фюрман в град Трир.

Нападателят признал, че е умъртвил 20-годишния студент с изстрел в главата и декларирал, че тежестта на пандемията го е предиздвикала да го направи, посочи Фюрман. Извършителят се усетил притиснат в ъгъла и " не видял различен излаз ", с изключение на да даде образец. Жертвата му изглеждала " виновна за цялостната обстановка, тъй като прилагала разпоредбите ", акцентира прокурорът.

Според следствието 49-годишният нападател влезнал в бензиностанцията в събота вечерта без маска и опитал да купи 12 бири. Касиерът му обърнал внимание на условието за носене на маска. Клиентът се върнал след един час, носейки маска и още веднъж опитал да купи бири. Докато опитвал да купи бирите, смъкнал защитната си маска надолу. Касиерът още веднъж го посъветвал да съблюдава условието за носене на маски, при което причинителят го прострелял.

Полицията го арестувала на идната заран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР