Бившият помощник на Тръмп Касиди Хътчинсън твърди, че Руди Джулиани я е опипал в деня на атаката срещу Капитолия

...
Касиди Хътчинсън, бившият сътрудник на Тръмп в Белия дом, твърди
Коментари Харесай

Касиди Хътчинсън, бившият сътрудник на Тръмп в Белия дом, твърди в нова книга, че Руди Джулиани я е опипал зад кулисите на митинга, предшестващ бунта на поддръжниците на бившия президент в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г.

27-годишната Хътчинсън, чието бомбено свидетелство даде ключов момент в миналогодишните публични изслушвания на специалната комисия на Камарата на представителите, която разследва събитията от 6 януари, описва подробно времето си в администрацията на бившия президент Доналд Тръмп и след това в книга, озаглавена „Достатъчно ” ще бъде публикуван следващата седмица.

Цитати от книгата, съобщени за първи път от The Guardian, бяха потвърдени от CNN. Хътчинсън, асистент на шефа на кабинета на Тръмп Марк Медоус, пише, че Джулиани е пъхнал ръцете си „под сакото ми, след това под полата ми“ на митинга на 6 януари.

Политическият съветник на Джулиани Тед Гудман в изявление нарече твърденията на Хътчинсън „отвратителна лъжа“.

„Честно е да попитаме Касиди Хътчинсън защо чак сега излиза с тези обвинения отпреди две години и половина, като част от маркетинговата кампания за предстоящото й издание на книгата“, каза Гудман. „Това е отвратителна лъжа срещу кмета Руди Джулиани – човек, чиято забележителна кариера в обществената служба включва свалянето на мафията, почистването на Ню Йорк и утешаването на нацията след 11 септември.“

Зад кулисите на 6 януари

Хътчинсън пише, че срещата с Джулиани е била наблюдавана от други, включително Джон Ийстман, консервативен адвокат, който, подобно на Джулиани, е изложил неверни твърдения, че изборите през 2020 г. са били откраднати от Тръмп.

Руди Джулиани говори от The Ellipse близо до Белия дом на 6 януари 2021 г. Руди Джулиани говори от The Ellipse близо до Белия дом на 6 януари 2021 г. Брендън Смяловски/AFP/Getty Images

Сблъсъкът започна, пише тя, с твърдението на Джулиани, че притежава доказателства за измама на гласоподаватели.

— Ъгълчетата на устата му се разцепиха в усмивка на чеширска котка. Размахвайки купчина документи, той се придвижва към мен, като вълк, който се приближава към плячката си“, пише Хътчинсън.

„Имаме доказателства. Всичко е тук. Ще се справим с това. Руди обгръща тялото ми с една ръка, затваряйки пространството, което ни разделяше. Усещам купчината му документи да се притиска в кръста ми. Свеждам очи и гледам как свободната му ръка се протяга към подгъва на сакото ми“, пише Хътчинсън.

„Между другото“, казва той, опипвайки плата, „обичам това кожено яке върху теб.“ Ръката му се плъзга под сакото ми, после под полата ми.

„Усещам замръзналите му пръсти да се плъзгат по бедрото ми“, пише тя. “ Той повдига брадичка нагоре. Бялото на очите му изглежда пожълтяло. Очите ми се стрелват към Джон Ийстман, който се усмихва злобно.

„Боря се с напрежението в мускулите си и се отдръпвам от хватката на Руди... изпълнена с гняв, нахлувам през палатката, в още едно търсене на Марк“, пише тя, препратка към нейния тогавашен шеф Медоус.

Чарлз Бърнам, адвокат на Eastman, категорично отрече разказа на Хътчинсън и в изявление за CNN нарече обвиненията „клеветнически“.

В изявлението на Бърнам се казва, че Ийстман „не си спомня някога да е срещал г-жа Хътчинсън и дори не е знаел коя е тя до публичното й свидетелство пред специалната комисия в Камарата на представителите през юни 2022 г.“

Твърденията на Хътчинсън идват, когато Джулиани е изправен пред редица правни проблеми, включително милиони долари в нарастващи съдебни сметки. Бившият кмет на Ню Йорк е един от 18-те обвиняеми, които бяха обвинени заедно с Тръмп през август от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис за предполагаемата им роля в опит за намеса в изборните резултати в Джорджия през 2020 г. Джулиани трябваше да внесе гаранция, докато чака процеса – друго скъпо начинание.

Майкъл Рагуза сподели снимки на бившия президент Доналд Тръмп и Руди Джулиани, които говорят пред тълпа от поддръжници в Trump National Golf Club Bedminster в понеделник. Той също така сподели видео на Джулиани, който говори пред тълпата от привърженици. class= Майкъл Рагуза сподели снимки на бившия президент Доналд Тръмп и Руди Джулиани, които говорят пред тълпа от поддръжници в Trump National Golf Club Bedminster в понеделник. Той също така сподели видеоклип на Джулиани, който говори пред тълпата от привърженици. Майкъл Рагуза

Адвокатска кантора, която представляваше Джулиани през последните години, Davidoff Hutcher & Citron, също го съди, твърдейки, че Джулиани е платил само $214 000 от общата му правна сметка, оставяйки го да дължи на фирмата повече от $1,3 милиона.

Джулиани също беше признат за отговорен за клевета на двама служители на изборите в Джорджия, които твърдят, че са били лъжливо обвинени от Джулиани в извършване на измама на гласоподаватели през 2020 г.

PAC на Тръмп наскоро изплати повече от $300 000, които Джулиани дължи на компания за хостинг на данни, която запази достъпа до някои от неговите електронни данни, които той трябваше да създаде в съдебни спорове, и може да се наложи да плати още хиляди на компанията. Той също така е изправен пред санкции от над 100 000 долара за неотговаряне на части от делото за клевета през изборите през 2020 г. и очаква съдебен процес за потенциално значителни щети по този случай.

Тръмп насърчи набиране на средства за фонда за правна защита на Джулиани.

Кара Сканел и Кейтлин Поланц от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР