Къщата в Белица, в която вчера се вряза натоварен с

...
Къщата в Белица, в която вчера се вряза натоварен с
Коментари Харесай

Има опасност от срутване на къщата в Белица, в която се вряза камион

Къщата в Белица, в която през вчерашния ден се вряза претрупан с дървен материал камион е с големи материални вреди и с заплаха от сриване.

Инцидентът се размина без жертви, а измежду аргументите, които към момента се проверяват, са техническа нередовност или претоварване на камиона.

Величка Чонкова била на ежедневната си разходка в махалата по време на случая. Разбрала за случилото се, когато ѝ се обадила съседка с неприятната вест, че домът и е опустошен от камион.

" С децата се уплаших да не е станало нещо. Тя споделя къщата. Аз си споделям, че моята къща е със постоянни основи, само че като пристигнах и видях картината... ", споделя Величка Чонкова – притежател на къщата.

Шофьорът отхвърли коментар пред камера, само че изясни, че изпаднал в суматоха и всичко станало доста бързо.

" Не мога да го обвинявам, щом пристигнах, пристигна детето да се извини, влизали в къщата да видят дали съм била вътре, тъй като огромни камъни, в случай че е имало на място ", споделя собственичката.

След случая, в помощ на потърпевшата жена се отзоваха от общината, съгражданите ѝ и компанията притежател на камиона, разрушил дома ѝ.

" Фирмата, която е направила вредите, ще би трябвало да поеме всички разходи за цялостното възобновяване и подсилване, външно и вътрешно ", изясни Мария Мраценкова от община Белица.

В идващите дни следва оглед от застрахователите на компанията, които ще оценят вредите. Дотогава Величка ще откри заслон при щерка си, където ще посрещне и новата 2022 година.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР