Къщата в Барселона, мис „Бикини“, ортаците на Бойко Борисов…С години

...
Къщата в Барселона, мис „Бикини“, ортаците на Бойко Борисов…С години
Коментари Харесай

„Барселонагейт“ като диагноза

Къщата в Барселона, мис „Бикини“, ортаците на Бойко Борисов…

С години тези неща бяха със статута на градска легенда. От тези упоритите, които пълзят постепенно от човек на човек и за които всички осъзнават, че са безспорната истина, която обаче няма по какъв начин да бъде потвърдена. И с години нито един орган в България – прокуратура, полиция, спецслужби, не си свърши работата най-малко да ревизира цялата тази спекулация, за която се натрупваха от ден на ден обстоятелства, съмнения, подозрения. С години ГЕРБ се нахвърляха като умопобъркан в нощта върху всеки, който поставеше тематиката, и вадеха декларация след декларация за борбата с „фалшивите новини“. Тази омерта продължи толкоз дълго, че през днешния ден е една от най-големите присъди за предходния режим. Защото тъкмо това представляваше достоверната цензура у нас. В България нямаше разстреляни публицисти. Имаше разстреляни тематики. Теми, които се заобикаляха като сметище за радиоактивни боклуци. Теми, по които се мълчеше. Теми, които никой не искаше да допре.

Единствено Българска социалистическа партия пропука тази тишина и поставяше тематиката, само че в пейзаж, цялостен с похитени и пленени медии, това единствено наблягаше отговорното безмълвие на останалите. И като споделям Българска социалистическа партия, не разбирам единствено Елена Йончева. Днес Йончева обича да приписва тази тематика само на себе си, само че самата Йончева стана допустима, с помощта на напъните на левицата, с помощта на това, че цялата парламентарна група на социалистите работеше по нейните сигнали, случаи и проблеми. И поради това няма по какъв начин да кажа единствено „Йончева“, всички корупционни кавги, които гръмнаха, бяха групово изпитание на Българска социалистическа партия.

Вече излезе окончателната присъда на дългогодишното безмълвие. Испанските управляващи пратиха отчет, в който ясно се споделя, че около цялата спекулация с къщата в Барселона евентуално са изпрани над 5 млн. евро. Стана ясно, че в този документ не се вършат директни обвинявания към Бойко Борисов, само че има негови фотоси. Засегнатата страна реагира гневно и с писък. Експремиерът разгласи, че живеел в Банкя и в никакъв случай не е имал къща в Барселона. Но той по този начин и не съумя да изясни за какво негови фотоси участват в отчета на испанските управляващи. Фактът, че е ходил доста пъти в Испания, не изяснява фотосите. Испанците дават тенденция, само че тъкмо тъй като фигурата, която би трябвало да обвинят, е прекомерно мастита, оставят българските управляващи да си свършат работата.

И тъкмо тук опираме освен до мълчанието на медиите, само че и до бездействието на прокуратурата. Значи испанците съумяха да открият следи за пране на пари, а българските обвинители не, по този начин ли? Какво приказва това за положението на прокуратурата? Какво демонстрира това за димната завеса, която Иван Гешев от самото начало е вдигал към ГЕРБ и техния водач?

Това, което се обясни за Барселона, притеснявам се, слага доста неприятни въпроси и подозрения за раздраната от интриги и операции българска социална среда. Трябва ли да подсещам, че дълго време само в „Гугъл“ можеше да се откри нещо за къщата в Барселона и за тревожните дълги бедра на мис „Бикини“, на никое място другаде. В друга страна евентуално всичко това щеше да е дефинитивна присъда на едно бивше ръководство, чиито представители през днешния ден обикалят медиите, с цел да се вършат на моралните и обществените съвести на народа. Но справедливостта идва, с крачки мудни, само че се появява на хоризонта. И това, че към този момент намерено приказваме за Барселона, че основният обвинен се оправдава неуместно, е положително начало…

Александър Симов

duma.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР