Къщата на поета Пейо Яворов отново е обявена за публична

...
Къщата на поета Пейо Яворов отново е обявена за публична
Коментари Харесай

Къщата на Яворов отново на търг, но на по-ниска цена


Къщата на поета Пейо Яворов още веднъж е оповестена за обществена обмен от частния правосъден реализатор Мирослав Колчев. Цената на парцела, намиращ се на столичаната ул. "Г. Раковски ", е 1,285 млн. лева

Офертите ще бъдат отворени на 26 август, а крайният период за подаването им е 26 септември. Резултатите ще се разгласят на 27 септември, излиза наяве от публикация, оповестена на уеб страницата на Камарата на частните правосъдни реализатори.

Това е четвъртият път, в който къщата е оповестена на търг. При предходните не се яви нито един претендент. При първия търг цената на парцела беше 1,63 млн. лева, а през април бе оповестена за 1,428 млн. лева

Столична община разгласи през октомври предходната година, че ще куши парцела на Яворов, само че по-късно съобщи, че сходна договорка е рискова, защото има разминавания в документите за благосъстоятелност, правосъден спор за отговорности на притежателя и вписани възбрани.

Имотът на поета, в който той е живял със брачната половинка си от ноември 1912 до ноевмри 1913 година, е частна благосъстоятелност от десетилетия и е ипотекиран два пъти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР