Къщата на Плейбой няма да бъде разрушена след смъртта на

...
Къщата на Плейбой няма да бъде разрушена след смъртта на
Коментари Харесай

Милиардер обновява замъка на Хю Хефнър СНИМКИ

Къщата на Плейбой няма да бъде разрушена след гибелта на именития притежател Хю Хефнър. Това дадоха обещание купувачът  Дарън Метропулос и общинският консултант в град Лос Анджелис Пол Корет, които са подписали съглашение. Готическата резиденция се намира във Уесууд, предградие на Лос Анджелис.

Преди месец компанията Playboy Enterprises, която има фамозната къща в Лос Анджелис, разгласи, че възнамерява да я продаде на търг. В нея приживе живееше създателят на списанието Хю Хефнър. Новият собственик ще реставрира къщата и мебелите по най-голям стандарт, единствено че ще съблюдава съглашението, което го  задължава да възвърне дома и да го модернизира по метода, който Хефнър утвърди преди гибелта си, през септември 2017 година

”Очаквам тази златна опция да видоизменявам един от най-хубавите парцели в страната. Планирам точно да поправям постройката ", съобщи 34-годишният Метропулос. Той е наследник на милиардера Си Дийн Метропулос, чието положение „ Форбс “ прави оценка на 2,4 милиарда $. Заедно с брат си Евън ръководи капиталов фонд, учреден от татко им, който е профилиран в придобиването на банкрутирали известни търговски марки.

Двуетажната постройка в готически жанр, издигната през 1927 година от архитекта Артур Р. Кели, се намира в един от най-престижните региони на Лос Анджелис. Днес тя разполага с 22 стаи, а цялата повърхност на парцела е към 25 000 квадратни метра. Като в тях има място за тенис корт, баскетболно игрище, басейн с изкуствена пещера и дребна зоологическа градина. Хю Хефнър купува парцела през 1971 година за към 1,1 млн. $, а през 70-те години на предишния век постоянно провежда прословутите си Playboy празненства.

Миналата есен градският консултант на Лос Анджелис Пол Корет предложи Playboy Mansion да бъде оповестена за историческа забележителност, с цел да се отбрани архитектурната целокупност на парцела, който е образец за готически тудор. Предложението обаче беше оттеглено.

Хефнър е закупил имението през 1971 година и поставя доста старания мястото да се трансформира в паметно за модерната поп просвета.  

Имението стартира да се строи през 1927 година Основната постройка разполага с 6 спални, 6 бани и две тоалетни за посетители. Имотът включва и къща за посетители с 4 спални и къща за купони.

В Лос Анджелис няма доста архитектура от 20-те години, но това е същинско изкуство, споделят познавачи за имението. Новият притежател е склонен, че тази къща съставлява архитектурна забележителност, и неговите старания ще са ориентирани в посока да резервира нейното историческо завещание.

През 2013-а  Хю Хефнър се ожени за трети път на 87 години. Тогава той купи къща с съвременен дизайн в Холивуд Хилз. Тя е за третата му брачна половинка Кристал Харис, която е доста по-млада от него - на 27. Ала изискването беше озадачаващо: Харис можеше да употребява къщата единствено след гибелта му.

Домът е съвременен, на няколко етажа, с френски прозорци и прелестна панорама към хълмовете на Холивуд. Върху повърхност от 548 квадратни метра са ситуирани 4 спални и 5 бани. Има също доста тераси и балкони, красива градина, басейн, джакузи и дребен спа център - въобще всичко належащо на една богата вдовица в Холивуд.

Хефнър е купил дома за 4.995 милиона $.

Имението, в което живееше Хю Хефнър - The Playboy Mansion, стана сцена на риалити шоу през 2000 година. В него главните звезди бяха трите приятелки на Хефнър, които живееха с него там по това време - Кендра Уилкинсън, Холи Мадисън и Бриджит Маркард. Медисън даже написа книга за престоя си в замъка. 

Това е един от дребното частни домове в Лос Анджелис, които имат позволение за зоологическа градина. А измежду най-модерните предмети в дома е полилеят. Той е бистър и е декориран с долни дрехи на девойки, които са преспивали в спалнята.

Идеята за името на списанието си Хеф взима от много несполучлива автомобилна компания, просъществувала доста малко време, само че пък дала името на една империя, както постоянно се съпоставя изданието на Хефнър.  

Playboy Automobile Company е учредена през 1947 година в Бъфало, Ню Йорк. Малкият производител излиза от бизнеса единствено след четири години на пазара, като за интервала от 1947 до 1951 година съумява да създаде едвам 97 автомобила.

Playboy Magazine е учреден през 1953 година. Според очевидци името идва от служителка на Playboy Automobile Company, която поучава другар на сина да назова новото си списание „ Playboy ”. Този другар се оказва Хю Хефнър.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР