Къщата на Бил Гейтс струва 125 млн. долара. Джеф Безос

...
Къщата на Бил Гейтс струва 125 млн. долара. Джеф Безос
Коментари Харесай

Защо Джеф Безос и Бил Гейтс си мият чиниите вкъщи

Къщата на Бил Гейтс коства 125 млн. $. Джеф Безос харчи по 1 милиарда $ на година от облагата на Amazon, с цел да извърши мчетата си да изпрати хора в космоса с ракета с компанията си “Blue Origin”.

Очевидно тези двама мъже биха могли да наемат някого, който да им мият чиниите. И все пак и двамата милиардери упорстват единствено да правят тази домакинска работа, оповестява „ Бизнес Инсайдър “.

Двамата признават това в свои изявленията още преди години. И двамата не разкриват съответните си претекстове за това.

Учените, обаче, считат, че зад това стоят много основателни прични. Макар и да звучи мъчно за поверие, съгласно тях вършенето на ежедневни задания като зареждането на миялната или простирането на прането могат да са съществени „ стимуланти “ на щастието, в случай че се вършат по верния метод.

В един опит доброволци са обучавани да гледат на миенето на чинии като опция да упражняват своята разсъдливост като се концентрират върху сегашното и чувствата, които то носи – топлата вода, повърхностите и така нататък

След едвам 6 минути триене на чиниите медитиращите миячи на чинии са показали, че се усещат с 27% по-малко нервни и с 25% по-вдъхновени.

Това може и да звучи откачено, само че инструкторите по медитация от дълго време упорстват, че фокусирането върху досадни задания може да „ осветли вашата вътрешна хубост “ и да „ успокои мозъка “.

Елън Лангър, създател на институт, занимаващ се с осъзнатостта, изяснява: „ Осъзнатостта, както сътрудниците ми и аз учим, не зависи от медитацията. Тя е простичкият развой на забелязване на новите неща, които да ни слагат в сегашното “.

Всеки мозък, без значение какъв брой е извънреден, има потребност от отмора от непрекъснатото взимане на решения, напрежението, бързането, и условията на стотици чиновници.

Миенето на чинии се оказва съвършената опция да оставите всичко това зад себе си и да се потопите напълно в сегашното.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР