Къща се срути в река Аляска след спукване на ледникова язовирна стена

...
Водите унищожиха най-малко две сгради, повредиха други и разядоха бреговете
Коментари Харесай

Водите унищожиха най-малко две сгради, повредиха други и разядоха бреговете на реката през уикенда, но започнаха да намаляват в понеделник.

Няма доклади за всякакви наранявания или смъртни случаи.

Властите в града казаха, че работят, за да оценят колко щети са нанесени.

Такива наводнения възникват, когато ледниците се разтопят и изливат огромни количества вода в близките езера.

Проучване, публикувано по-рано тази година, установи, че подобни наводнения представляват риск за около 15 милиона души по света, повече от половината от които в Индия, Пакистан, Перу и Китай.

Изоставено кученце от морж, което постоянно се гушка, за да се опита да го запази живо

Басейнът на самоубийците - страничен басейн на ледника Менденхол - изпусна вода, която причини случайни наводнения по езерото Менденхол и река Менденхол от 2011 г. насам.

Въпреки това, максималното ниво на водата в езерото в събота вечер надхвърли предишния рекорд, поставен през юли 2016 г.

Изображение: Снимка: @twowildhearts/ Ройтерс Изображение: Снимка: @twowildhearts/Ройтерс Изображение: Снимка: @twowildhearts/Ройтерс

Никол Ферин, метеоролог за координация на предупрежденията към Националната метеорологична служба на САЩ, каза, че макар да не е необичайно да се случват тези видове внезапни наводнения, това единият беше екстремен.

„Размерът на ерозията, настъпила от бързо движещата се вода, беше безпрецедентен“, каза тя.

Глетчерът Менденхол привлича стотици хиляди посетители всяка година, но вдъхващият страхопочитание ледник продължава да се оттегля със затоплянето на земята.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР