Къща с двор, асансьор, озеленяване и всички екстри, но построена

...
Къща с двор, асансьор, озеленяване и всички екстри, но построена
Коментари Харесай

Къща с двор и асансьор се озова на покрива на столична кооперация

Къща с двор, асансьор, озеленяване и всички екстри, само че издигната върху покрив на жилищна кооперация. Такъв сигнал получихме от наш фен. След инспекция на Нова телевизия се оказа, че това не е подправена вест. Архитектурното знамение се намира в столичния квартал "Лозенец " на ул. "Минзухар ".

Собствениците живеят на последния, седми етаж, и са си създали асансьор, с цел да могат елементарно да излизат на покрива. От снимани с дрон фрагменти стана ясно, че къщата е направена като вила, с озеленяване, климатици, слънчеви панели, има даже и дръвчета.

Илона Ангелова е собственичка на къщата и на жилището, който се намира под нея. Тя е доктор по специалност. По думите ѝ е наследила парцела и не знае дали има документи. Това не е къща, това е стая. Не знам тъкмо от кой момент съществува, може би откогато са създали жилището, допускам, че някъде над 20 години. Не знам по какъв начин е направено тъкмо, наследила съм го от сестра ми и шурей ми, разяснява Ангелова.

След вашия сигнал сме ревизирали всичко. Нямаме документи за такова нещо, нито ние, нито проектант Здравков. По документи има позволение за градеж на постройка с плосък покрив, само че все още виждаме, че не е плосък, разяснява кметът на регион "Лозенец " Любомир Дреков.

По думите му ДНСК е сезирана. Сградата е с висока категория и те са институцията, която би трябвало да ревизира и да отсъди законно ли е или не и какво би трябвало да се направи, сподели още той.

Според Дреков все още не е подаван сигнал и никой не е алармирал за неправда. Ако се окаже, че строителството е нелегално – постройката ще бъде отстранена, сподели още той.

Относно проблема с ул. "Константин Петканов " в кв. "Витоша ", където притежатели, които би трябвало да са обезщетени разкопаха улицата, Дреков разяснява: "Това е реалност. Явно се търси резултата да става цирк и да ставаме известни. Това е моето пояснение. Тъй като са минали съвсем 10 години от този момент, самата заповед за отчуждаване е обезсилена. Дори и да желае, Столична община не може да се позове на нея, с цел да изплати това обезщетение ".

По думите му самият той е предложил да се направи ново произвеждане, с цел да може по оптимално бърз метод хората да си вземат парите. „ Защо и по какъв начин съдът през 2010 година е постановил тази цена, аз не мога да кажа. Направил съм оценка, упълномощил съм я на лицензиран специалист оценител. Той е споделил, че цената е 115 евро на квадрат”, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР