Къща пропадна и на път да се срути в центъра

...
Къща пропадна и на път да се срути в центъра
Коментари Харесай

Къща се срути в центъра на Пловдив заради строителен изкоп, обитателите се евакуираха

Къща пропадна и на път да се срути в центъра на Пловдив, откакто строители влязоха в прилежащия имот. Сградата на ул. „ Видима " 8 се е пропукала при изкопни действия през вчерашния ден следобяд. Преди няколко седмици до нея е стартирано строителство, като за задачата са отстранени две къщи, които са били на калкан. Последвало е изкопаване в дълбочина. Тогава настъпило съществено увреждане на прилежащата къща.



За благополучие, по време на случая в къщата не е имало никой. В жилищната постройка живеят четирима души, които са се изнесли на квартира, която е обезпечена от вложителя на новата кооперация, която ще се строи в съседство. Няма никакви шансове къщата да оцелее, защото по нея има големи пукнатини и евентуално е градивно компрометирана. Едната част на постройката се свлякла и се чака напълно скоро да падне.



Междувременно притежателите на къщата, която се намира от другата страна на срутващата се сграда са извънредно обезпокоени, защото от това по какъв начин ще се срути тази къща зависи ориста на тяхната. Има риск при съществено сриване да бъде наранена, хората и от нея са се изнесли от къщата, написа TrafficNews.

На място пристигна полиция, която обезопаси мястото с ленти, а съседи с подръчни материали са отделили мястото към постройката. При виновност на строителя той ще би трябвало да укрепи къщата за своя сметка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР